Bir çoğumuza gün içinde ne yaptığımızı sorsak muhtemelen hiçbir şey cevabını alacağız. Bu boş geçen zamanın maalesef ki telafisi de yok. Zamanı verimli geçirmek için neler yapabiliriz bir bakalım.


Zamanı boşa harcamaktan kaçınmak istediğiniz zaman, yapmakla görevli olduğunuz işlerin sıralaması önemli bir faktördür. Genellikle en acil işi öne çekmek ve daha sonra aciliyet sırasına göre bir liste yapmak mantıklıdır. Böylelikle, günün sonunda her şeyi yapmayı başaramamış olsaydınız da, en azından en önemli işleri tamamlamış olursunuz. Bir diğer yöntem ise yapması en karmaşık ve sizi zorlayan işlerinizi ilk sıralara koymaktır. Yapılması gereken görevin her bir adımını aynı anda yapmamak, aksine bunu adımlara ayırmak ve onları tek tek takip etmektir. Bu ayrıca size olumlu manada bir başarmışlık hissi verip, zamanınızı ve enerjinizi daha iyi bir şekilde dağıtıma sokmanıza yardımcı olacaktır.


 Zaman kaybetmekten kaçınmak için, kendinizi iyi tanımanız her zaman önemlidir.  Bu nedenle, bir süreliğine kendinizi gözlemlemeniz ve belirli bir görevi bitirmenizin ne kadar sürdüğünü anlamanız şarttır. İşinizin önemli bir parçası olanlara odaklanın.

 Eve iş getirmeyin. Kişisel ve çalışma alanlarını ayırmanız sizin için önemlidir. Yapılacak en iyi şey, hem kişisel hem de ofis işleri için iki ayrı e-posta hesabı almak ve bunların birbirleri ile karışmasına asla izin vermemek olur. İdeal olarak, ofiste olmadığınız zamanlarda, kendinizi tamamen işten soyutlamayı öğrenmelisiniz. İşiniz yorucu olabilir. Belki de işten çıktığınızda, tek yapmanız gereken kanepeye uzanmak, televizyonu açıp, hiç bir şey düşünmemektir. 


 İstemek başarmanın yarısıdır. Önce istemli sonra harekete geçmelisiniz.