Depresyon, sürekli bir üzüntü ve ilgi kaybına neden olan bir duygu durum bozukluğudur. Depresyon aynı zamanda majör depresif bozukluk veya klinik depresyon olarak da adlandırılır. Çok hafife alınan bir durumdur fakat ilerlemesi durumunda kötü sonuçlar doğurabilir.
Depresyon belirtileri, sürekli üzgün hissetmek, yaşamdan zevk alamama durumu, aşırı yeme veya iştahsızlık, uyku bozukluğu, devamlı yorgun hissetme ve değersiz ve suçsuz hissetme vb.
Depresyona iyi gelecekler arasında ilk olarak spor bulunmakta. Spor vücudumuza iyi geldiği kadar zihnimizi temizlememize de yardımcı olur, bu süreçte yapacağınız herhangi bir spor sizin için çok etkili olacaktır.
Depresyona giren bir insan devamlı abur cubur yeme eylemindedir. Bunun tam tersi olarak sağlıklı beslenmek depresyona iyi gelen durumlardandır. Günlük ihtiyacımız olan yağ, karbonhidrat, protein vb. İhtiyaçlarımızı karşılamak bize enerji verir ayrıca günlük almamız gereken kalori miktarını geçmemek, kilo değişikliğini engeller.
Depresyon uyku duze sizliği yapabilir. Bu durumda uykunuzu düzene sokmanızın size yararı olacak. İhtiyacınız olan uyku miktarını bularak o kadar uyumalı. Aynı saattr uyuyup aynı saatte uyanmalısınız.
Hayvanlarla zaman geçirmek de depresyon için iyi bir kurtuluş yolu olabilir. Hayvanlar sizin kendinizi yalnız hissetmenizi engeller ve size arkadaşlık eder. Sorunlarınızı dinler ve sizi yargılamaz. 
Stres vücudumuzun beklenmeyen bir duruma karşı verdiği tepkidir. Dolayısıyla stres; stres kaynağı, stres tepkisi ve gerilimin bir araya gelmesi ile meydana gelir. Vücudumuzda stres ne gibi etkiler bırakır, biraz göz atalım. 
Stres hormonları kanımızda dolaşırken güzel ve doyurucu bir uyku uyumak neredeyse imkansızlaşır. Yorgunluktan sızıp kalsanız bile, gece boyunca uyanırsınız, sabahları da uykunuzu alamazsınız. 
Stres kalp üzerinde kötü bir etkiye sahiptir. Bilim adamları, kronik stresin kardiyovasküler hastalıkların en sık nedenlerinden biri olduğunu kanıtladı. Zor çalışma, çalışma isteğinin olmaması, yoksulluk içinde yaşamak ve ailedeki sorunlar durumu daha da kötüleştirebilir.
Stres, hayat kalitemizi fazlasıyla düşüren, bir sağlık bozukluğudur. Hafife almak yerine başa çıkmayı öğrenmek gerekir.