Bazı bağımlılıklar insanlara zarar verir ve ölüme yaklaştırır. Bizler ise bunun bilincinde olduğumuz halde devamlı erteleme halindeyiz. Halbuki bir şeyleri düzeltmek bu kadar zor değil tek yapmamız gereken harekete geçmek. Bir neden aramak belki de başınıza gelecek güzel olayları geciktirecek. Bunu acilen bırakmalı ve ne yapmak istiyorsak hemen başlamalıyız. 'Pazartesi başlarım' gibi cümleler hedeflerinizi gerçekleştirmenizi engelleyecektir.


Şekeri azaltabilirsiniz. Karaciğer yağlanması ve böbrek hastalıkların riskini arttıran şeker hayatımızın merkezinde bulunmakta. 21 günlük rafine şeker diyeti ile şekerin zararlarını minimuma indirebilirsiniz. 


Tırnak yemek okadar kötü görünmeyebilir ancak hijyenik değil ve ileride dişsel sağlık problemlerine yol açabilir. Sizi neyin tırnak yemeye ittiğine karar verin ve bu alışkanlığı bir başkasıyla değiştirin, su içmek gibi.


Kahvaltı öğünün ne kadar önemli olduğunu her zaman duymaktayız. Kahvaltıyı atlamak kilonuzu, kan şekeri değerlerinizi ve enerji seviyenizi  etkiler. Atlanılan bir öğün tüm gününüzü kötüye çevirebilir. Bu yüzden uykunuzun birazcık taviz verip kahvaltı yapabilirsiniz.


 Sigara içmek veya dumanını solumak zamanla bağımlılık oluşturur. Tütünde esas bağımlılık yapan madde nikotindir. Sadece fiziksel değil, ruhsal etkisi ve sosyal yönüyle de bağımlılık yaratır. Kişi sigara içmeyince yoksunluk belirtileri ortaya çıkar. Sigara bağımlılık düzeyini ölçmek için çeşitli testler geliştirilmiştir. En sık kullanılanı "Fagerström testidir." Her sigarada vücut için zehirli, tahriş edici, kanser yapıcı ya da kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı 4 binden fazla kimyasal madde bulunur. Bunlardan en az 81'i kansere neden olur. Sigara akciğer kanseri başta olmak üzere, ağız, dil, yutak, gırtlak, tükürük bezi, diş eti, yemek borusu, mide, karaciğer, pankreas, bağırsak, anüs, böbrek, mesane, penis, rahim ağzı ve kan kanserlerinin gelişme riskini artırır. Acilen hayatınızdan çıkarmanız gereken bir alışkanlık.

Geç uyanmakta hayatımızı ve bedenimizi kötü etkileyen bir alışkanlıktır. Kurtulmak için öncelikle her gün aynı saatte uyuyup, aynı saatte uyanmaya çalışmalıyız. Gün içinde yarım saatten fazla uyursan eğer geceleri belirlediğiniz saatlerde uyuyamazsınız ve düzeninizin bozulmasını sağlar. Uyuduğunuz ortamın sessiz ve karanlık olmasına dikkat etdin. Alarmınızı yataktan uzak bir bölgeye koyun ki kapatmak için yataktan kalkmak zorunda kalın.