“Gerçek şu ki, Allah'ı ve Ahiret Günü'nü [korku ve umutla bekleyen] ve O'nu her daim anan kimseler için Allah'ın Elçisi güzel bir örnek teşkil eder!” Ahzap Sur, 33/21

Rabbimiz biz kullarına bir şey gönderirde o kötü olur mu, bir rol model sunar da o bize kötü örneklik teşkil eder mi, bize bir şey emreder de o emrettiği şeyde hikmet olmaz mı?

Bizi yoktan var eden Allah bize Vahyin kitabı Kur’an-ı Kerimi, Vahyin peygamberi Hz. Muhammed(sav) 'i ve Vahyin dini İslam-ı Mübini aynı anda göndermiştir. 

Baştaki ayete göz atacak olursak Rabbimiz bize öyle bir peygamber göndermiştir ki O peygamber(sav):

1- Adeta Kur’an’ın (vahyin) ete kemiğe bürünmüş halidir. Yani Kur’an’ın peygamberidir.   2- “Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim!” diyen bir ahlak peygamberidir.

3- “Merhametim gazabıma galebe çalmıştır!” diyen bir merhamet peygamberidir.

4- İnsanların kafalarını kalplerini kalıplarını esaretten kurtaran, bedenlerden önce ruhları özgürleştiren, bileklerdeki kelepçelerden önce zihinlerdeki kelepçeleri çözen bir özgürlük peygamberidir.

Allah’ın elçisinin bireysel, ailevi, toplumsal, uluslararası ilişkilerinde insanilik, islamilik, fıtrilik, vidanilik hep ön planda olmuştur.

Bir peygamber düşünün ki; vahyi aldığı anda doğruca eşi Hz. Hatice’ye koşuyor ve ondan aldığı güç, moral ve destekle yola koyuluyor.

Bir peygamber düşünün ki; akşam yorgun argın eve geldiğinde eşi Hz. Aişe’yi omuzlarına alıyor ve “Anlat Ya Aişe. Anlat da yüreğimiz ferahlasın!” buyuruyor.

Bir peygamber düşünün ki, Bedir Harbine katılıyor ashabı ile karnına taş bağlayarak savaşıyor ve o zor günleri birlikte atlatıyor.

Bir peygamber düşünün ki;

Karşısına titreyerek gelen bir adama “Ne titrersin be hey adam. Bende senin gibi kuru bir et yiyen bir kadının oğluyum!” diyerek tevazuu örneği sergiliyor. 

Bir peygamber düşünün ki;

Tüm cahiliyye adetlerini sona erdirmiş, insanlar arasındaki kin ve düşmanlığı gidermiş, her türlü kan davasını kaldırmış, diri diri toprağa gömülen kız çocuklarına yapılan gayri insani muamelelere son vermiş, kadına toplumda esas değeri yani olması gereken değeri vermiş, köleleri özgürleştirmiş, zalimlerin korkulu rüyası olmuş, aldatmamış, biriktirmemiş, hedefi toprakları büyütmek olmamış, bir ademi öldürmeyi tüm alemi öldürmek, bir ademi diriltmeyi tüm alemi diriltmek bilmiştir.

Bize düşen ise böylesi bir elçiyi/resulü/peygamberi örnek almak, rol model almak ve hayatımıza taşımaktır!..