Bugün bir kadının genel bazı özelliklerinden söz etmek istiyorum.

Eğer siz yeni evlenecek bir erkekseniz, yazdıklarımı bildiğinizde, bu durumları müstakbel eşinizde fark ettiğinizde ve bu özellikleri tüm gerçekliği ile kabul ederek evliliğinize başladığınızda sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Yazacaklarım halen evli erkeklerin de işine yarayabilir. Eğer siz evli bir erkekseniz ve eşinizi farklı yönleri ile anlamayı istiyorsanız dikkatlice okuyun lütfen.

Sevgili hemcinslerim, yazdıklarımı okuduğunuzda katıldığınız ve katılmadığınız yönleri, bana bildirirseniz çok sevinirim. Biz kendimizi ve birbirimizi biliyoruz ama eksiklerimizi tamamlamak ve yanlışlarımızı da düzeltmek isteriz. Bunu da birlikte yapalım…

Sevgili erkekler;

Kadınlar için ilgi görmek ve ilgilenilmek önemlidir. Bu ilgi şekli kadının gereksindiği şekilde olmalıdır. Örneğin sevgi dili nitelikli birliktelik olan bir kadına hediyeler yağdırsanız da bir işe yaramaz. Ona gereksinim hissettiğinde, gereksinimine uygun zaman ayırın, o süre içinde tüm odağınız onda olsun can kulağı ile dinleyin ve anlamaya çalışın. Yani 15 dakika olsun, onun dakikaları olsun, o ona yeter….

Bir kadın kafasına bir şey koyduysa mutlaka onu gerçekleştirme eğiliminde olur. Yapacağı şeyi tüm boyutları ile düşünür ve karar vermiş olarak karşınıza gelir (karar vermiş görünmese bile) Gerçekleştirmeyi istediği şeyleri hayır demeden önce dinleyin ve anlayın. Evliliğiniz için yararlı ise ve yapılmasında çok sakınca olmayan şeylerse hayır demeden önce düşünün, mümkün olduğunca evet deyin ve destek olun.

Kadınlar, risk almayı çok tercih etmezler. Genellikle temkinlidirler. Bu nedenle siz risk almayı gerektirecek bir işe girecekseniz (maddi-manevi) tüm boyutlarını düşündüğünüzü tüm riskleri hesapladığınızı, tüm mevcut ve olası soruları yanıtladığınızı gösterin.

Dürüst olun ve ne pahasına olursa olsun dürüstlüğünüzü koruyun. Çünkü kadınların hafızası fil hafızasıdır, kaypak davrandıysanız, yalan söylediyseniz ya da kandırmaya çalıştıysanız mutlaka ortaya çıkarır ve bu durumu ömrü billah düzeltemezsiniz. Aynı zamanda o durumu da sürekli hatırlar ve sürekli önünüze getirebilir. Yani siz siz olun, her konuda ve her zaman dürüst olun. Aynı zamanda kadının her türlü gerçeği (ne kadar acı ve dayanılmaz olsa bile) kaldırabilme özelliği vardır. Bu durumu da aklınızda tutun. Üzülür gerekçesi ile yalan söylemeyin ve gerçekleri gizlemeyin. Yalanların mutlaka bir gün ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır ve bir kadının kandırıldığını fark ettiğindeki üzüntü ve öfkesinden Allah korusun. Bin pişman olabilirsiniz, ona göre davranın.

Kadın her zaman aynı modda olmaz. Keyifle yatan bir kadın sabah aynı keyifle kalkmayabilir (hormonlar). Ama keyfi yerindeyse iletişiminin ve cıvıltısının tadına doyulmaz. Modunun farkına varın.

Kadınlar etraflarında olan bitene karşı hem dikkatli hem de hassastırlar. Sizin ilginizi hiç çekmemiş olan bir konu eşinizin gündeminin ortasına oturabilir. Onun önemli bulduğu konulara ilgi göstermediğinizde sizin kendisini önemsemediğinizi düşünür ve sizi onu sevmediğinizle suçlayabilir. Çünkü kadın için onun ilgilendiği konularla ilgilenmeniz onu sevdiğiniz anlamındadır. Size alakasız gelse bile…

Kadın meraklıdır. Olur olmaz her şeyi merak eder, sorar araştırır ve bilmek ister. Sizinle ilgili merak ettiği ve sorduğu her şeyi dürüstçe yanıtlamanızı bekler. Yanıtlarınızdan ikna olmadıysa ikna olana kadar aynı soruyu farklı zaman ve şekillerde sormaya devam eder, taaki yanıtını alıp ikna olana kadar. Onun için sorularına kulak verin ve gerçek ne ise geçiştirmeden doğru bir şekilde yanıtlayın. Zaten öğrenmek istediğini bir şekilde öğrenecek. Çünkü bir kadın şüphelendiği şeylerin gerçeğini öğrenmek için aklınıza hayalinize gelmeyen yollar bulabilir. Geçiştirdiyseniz, gerçeği gizlediniz ya da yalan söylediyseniz vay halinize. Yalanı düzeltmek, gerçeği söylemekten her zaman daha zor ve sancılıdır, ayrıca bu durumun olay çıkmadan hallolmasıda zordur. Aklınızda olsun…

Kadınlar önemsedikleri her kişi ve onunla ilgili her durum için çok dikkatlidirler. Onunla ilgili her konuda alıcıları sonuna kadar açıktır. Yani isterlerse ciğerinizi okurlar, bunu da bilin.

Kadınlar dokunmatik varlıklardır. Onlar için nezaketle dokunulmak önemlidir. Bir kadının mutlu olmasına katkı vermek istiyorsanız, onun tenine, ruhuna, bedenine, duygu ve düşüncelerine nezaketle dokunun…