Ülkemizdeki hayvancılık gün geçtikçe azalıyor. Yıllardır süregelen bu düşüş ilk zamanlarda kimsenin dikkatini çekmese de, artık insanların bu işin ciddiyetini anlamaya başladı. Azalan hayvancılık nedeniyle haliyle kırmızı et ve hayvandan üretilen süt ürünleri zor bulunmaya başlandı. Hayvancılıktaki bakım maliyetleri de artınca ve talep karşılanamayacak hale gelince zamlar üst üste gelmeye başladı ve görülen o ki bu zamların ardı arkası kesilmeyecek. Lokantalar artık isyan bayrağını çekmiş durumdalar. Kimi restaurantlar et yemeklerini kaldırmaya başladı veya yemeklere mecburen zam getirmeye başladı. Ancak esnaflar bu durumdan hiç memnun değil. Artan fiyatlardan kaynaklı işlerinin azaldığını ifade ediyorlar. Fiyatlar karşısında ezilen esnaf bir yana, vatandaşta şikayetçi… Vatandaş artık et yiyemediğini, esnafta müşteri bulamadığını beyan ediyor. Bu duruma çözüm olarak naçizane fikir olarak, hayvancılık sektörünü çok hızlı bir şekilde geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda devletin çok ciddi destekler vermesi gerekiyor. Gün geçtikçe bugünlerimizi de aramak istemiyorsak acilen bu konuya yatırım yapılması lazım. Bizim hayvancılığı geliştirmemiz gerekirken tam tersi inekler kesilmeye başlandı. İneklerin kesilmesine acilen yasaklar getirilmeli çünkü bu hayvanların üremesi, hayvanların sayısının artması gerekiyor. İnekler kesilerek bu sektöre büyük bir darbe vuruyorlar, bunun ileri zamanlarda dönüşümü çok ağır olacaktır. Ne vatandaş kırmızı et tüketebiliyor, ne de esnaflar lokantalar bu durumun altından kalkabilecek gibi durmuyor.