Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4384 %0.01
43,8516 %-0.29
Ara

Aşırı yemenin zararları

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Aşırı yemek yeme, ihtiyacınızdan fazla tüketmektir. Aşırı yemek yeme nedeni ile vücutta ciddi zararlar oluşur. Fakat, aşırı yemeninde alt yapısında bazı hastalıklar olabilir. Aşırı yemek yiyerek, kilo alıyorsanız tiroid, şeker gibi hastalıklarınız olabilir. Hemen bir doktora gözükmekte fayda vardır.

 

Aşırı yemenin başlıca zararı, hantallık ve kilo almaktır. Bu sayede tembel ve psikolojik sorunları olan bireyler oluyoruz. Aşırı yemek yiyen insanların çoğunluğu tembeldir. Tembel insanlar, iş, okul ve aile hayatında başarılı olamayan insanlardır.

Obezite, çağın hastalığıdır. Obezite aşırı yemek yeme ile başlar. Aşırı yemek yemenin alt yapısında belirli hastalıklar da olabilir. Bu nedenle, öncelikle bir tedaviye girmek gereklidir. Aşırı yeme, aslında bir yeme bozukluğudur. Sürekli yemek yeme isteği taşıyorsanız bunun nedeni psikolojik de olabilir. Psikolojik olarak aşırı yeme isteği olan insanlarda, beyin yavaş çalışmaya başlar. Zeka geriliği, dikkat eksikliği, gevşeme, uykulu olma hali zamanla kendini tembelliğe tembellikte fazla kilolara yani obeziteye davetiye çıkarır.

Çok eski zamanlardan günümüze kadar ünlü insanlar, çok yemek yemenin vücuda zarar verdiğini söylemişlerdir. Bu nedenle, az yemek yemek gerekliliğinin altını çizmişlerdir. Ünlü tıp dehası İbni Sina, günde 2 öğün yemek yemenin vücuda daha yararlı olduğunu söylemektedir.

Aşırı yeme tedavisi

Aşırı yeme altında tiroid, diyabet veya hormonsal sorunlar varsa hemen tedavi edilmelidir. Kişi, alt yapısında bir hastalık olmadan yani psikolojik olarak aşırı yemek yiyorsa hemen psikolojik tedaviye girmelidir. Aslında bir yeme bozukluğu olan bu durumun psikolojik olarak neden tetiklendiği bulunmalı ve hasta tedaviye alınmalıdır. Görülen psikoterapiler ve kullanılan ilaçlar ile hastanın aşırı yemesine neden olan duygusal baskı ortadan kaldırılır.

Kilo almak ve vermek metabolizmamızda pek çok değişikliğe neden olur. Vücudumuzda hormonlar, ruhsal durum, kan değerleri ve psikolojik durumumuz hızla değişim geçirir. Herhangi bir yerinizde ağrı olduğunda nasıl doktora gidiyorsanız, kilo aldığınızda veya verdiğinizde de mutlaka doktora görünmelisiniz. Diyetisyenler, beslenme doktorları bu konuda uzman kişilerdir. Kilo vermek için kendi fizyolojinize uygun diyet yapmak gereklidir. Diyetisyen ve beslenme doktorları size özel diyetler geliştirirler. Gerekirse, psikolojik destek alarak sağlıklı bir hayata merhaba diyebilirsiniz.

UYARI

Makaleler tamamen bilgi amaçlı olup kesinlikle tedavi amaçlı kullanım için tavsiye edilmez,   bilgileri bir sağlık uzmanına danışmadan uygulamanız beklenmedik sonuçlar doğurabilir, ..

Kaynak : Tıbbi ve Aromatik Bitkiler & Halk İlaçları

https://www.facebook.com/groups/aronatik/

         Tugan KÜTÜK

Cum.Ünv.SMYO.Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Öğr.

[email protected]

[email protected]

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *