Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara

Yaya üstünlüğünü yanlış anlıyoruz

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Trafikte yaya üstünlüğü kapsamında ilimizde de trafik şube ekibindeki polis memurları çalışmalarını sürdürüyorlar. Zaman zaman farklı yerlerde durup, toplumun bilinçlenmesi adına çalışıyorlar. Yaya üstünlüğü hem dünyada hem bizde kabul edilmiş ve buna uygun yasalar düzenlenmiş durumda ama çok büyük bir eksiğimiz var. Ne yeteri kadar sürücülerimiz yaya üstünlüğünü anlamış durumda ne de yayalarımız... Sürücülerin cezalar yolu ile artık bu yaya üstünlüğü kavrayacaklarını düşünüyorum ancak toplumumuza yayalar ile ilgili çok şey öğretmemiz gerektiği kanısındayım.

Şehrimizde her an her yerden caddeye yayalar çıkabiliyor, bu aslında çok tehlikeli. En ufak bir dikkatsizlikle can kaybına yol açabilecek kazalara sebebiyet verebilirler. Yaya geçitlerinin yayalar için karşıdan karşıya geçiş yolu olduğunu anlatmamız gerekiyor. Yayaların doğru ve güvenilir şekilde yaya geçitlerini kullanmalarını aşılamalıyız zira bu şekilde yayalar istedikleri her yerde yola aniden çıkıp trafiği aksatıp, kendi canlarını riske atabiliyorlar. Yaya üstünlüğünü doğru şekilde ifade etmeliyiz çünkü toplumumuz bunu yanlış anlamış durumda. Her koşulda her zaman yola istediği şekilde çıkabileceklerini düşünüyorlar. Öyle ki, yayalar için kırmızı ışık yanarken dahi yaya geçidinde hala karşıdan karşıya geçmek için ısrar ve hak iddia edenler gördüm. Toplum olarak iyi bir trafik eğitimine ihtiyacımız var.

Bu yönde eminim ki trafik şube yetkililerininde çalışmaları vardır. Zamanla sürücülerden sonra yayalarımızı da bilinçlendirmek adına kamu spotları veya gerekli yaptırımlar yapılacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *