Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas'ta Çiçekler Açtı, Kuşlar Döndü: Aprıl Beş Baharı Müjdeliyor

Sivas'ta Çiçekler Açtı, Kuşlar Döndü: Aprıl Beş Baharı Müjdeliyor

Sivas’ta halk takvimine göre soğukların son uyarı günü kabul edilen “Aprıl Beş” yaklaşırken, doğa bahara yüzünü dönmeye başladı.

Haberleri

Sivas'ta halk takvimine göre önemli günlerden biri olarak kabul edilen “Aprıl Beş”, bu yıl 18 Nisan'a denk geliyor. Yörede “Aprilin Beşi” olarak bilinen bu tarih, soğuk havaların sona erdiği ve baharın kendini hissettirmeye başladığı bir döneme işaret ediyor. Kışın etkisini kaybetmesiyle birlikte Sivas’ta doğa canlanmaya başladı. Kentte ağaçlar tomurcuklandı, çiçekler açtı ve tarım alanlarında hareketlilik gözlemlendi. Baharın gelişini müjdeleyen bu günler, özellikle çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşanlar için önem taşıyor.

Halk arasında yaygın olarak kullanılan, “Kork Aprılın Beşinden, camızı ayırır eşinden, hele hele on beşinden” şeklindeki sözlerle bu tarihin zorlu hava koşullarıyla ilişkilendirilmesi dikkat çekiyor. Yine halk kültüründe yer alan “Mart Dokuzu” ve “Mart Otuzu” gibi sayılı günler de geçmişte yaşanan ani hava değişimlerine karşı birer uyarı niteliği taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *