Aflatoksinin bazı gıdalarda tehlikeli seviyelere ulaştığına dair endişeler artıyor, bu endişeler konusunda uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.
Aflatoksin gıdalardaki tehlikeler hakkında konuşan uzmanlar üretim süreçlerindeki denetimlerin ve kalite kontrolünün arttırılmasının önemine vurgu yaparak bu konuda gerekli önlemleri aldıklarını söyleyen uzmanlar üreticiler ve tüketicilerin de dikkatli olmasının gerektiğini belirtek
şöyle konuşuldu: "Aflatoksin genelde badem fındık ve Mısır'da bulunmaktadır tüketicilerin bu tür ürünlerin tüketimine dikkat etmeli ve güvenilir kaynaktan alışveriş yapmalı. Tüketici aflatoksin gelişmelerinin takip etmeli ve güvenlik gıda tüketimi konusunda dikkatli olmalı" dedi.
Aflatoksin birçok organın yanı sıra esas olarak karaciğer üzerinde etkili olmakta ve giderek karaciğer kanserine yol açmaktadır diye uzmanlar bu toksik maddenin sadece insanlar değil hayvanların yediği mısır gibi ürünlerde de bulunduğu ancak hayvana bir zararı olmayıp ondan alınan süte karıştığını belirtti.
Uzmanlar Sivas'ta da üretimi artan Mısır için gerekli kontrol ve denetimlerin yapıldığını tüketicilerin ve tüketicilerin hayvanları için kullandığı Mısır da herhangi bir afotoksin riski olmadığını söyleyerek, uzmanlar süt kontrollerinin de titizlikle yapıldığını vurguladı."Biz gerekli önlemleri alıyoruz tüketiciden de aynı önlemleri almasını bekliyoruz" dedi.