Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas’ta Otizme Dair Farkındalık Paneli Düzenlendi

Sivas’ta Otizme Dair Farkındalık Paneli Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) tarafından "Otizmi Anlamak Farkındalık Paneli" gerçekleştirildi.

Haberleri

Panelde otizme dair güncel bilgiler paylaşıldı, eğitim ve aile süreciyle ilgili çeşitli bakış açıları ele alındı.Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen panelin açılışına Fakülte Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Yılmaz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panelin moderatörlüğünü SBF Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Yıldız üstlendi.

Etkinlikte üç farklı başlık altında sunumlar yapıldı. Tıp Fakültesi Çocuk ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayla Uzun Çiçek, "Otizm Spektrum Bozukluğunun Klinik Özellikleri ve Tanısı" konusunu ele alarak otizmin tanı kriterlerine, erken belirtilerine ve güncel tedavi yaklaşımlarına değindi.

Cumhuriyet Üniversitesi Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fadime İşcen Karasu ise "Otizmli Çocukların Eğitimi" başlıklı sunumunda özel eğitim uygulamalarının önemine ve bireyselleştirilmiş eğitim programlarına dikkat çekti.

Panelin son konuşmacısı olan Sivas Şehit Halil Kantarcı Özel Eğitim Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Eyüp Hatanuş da “Otizmli Çocuğu Olan Ailelerin Yaşadıkları Güçlükler” üzerine yaptığı konuşmada, ailelerin karşılaştığı sosyal ve duygusal zorlukları örneklerle anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *