Günümüzde "Arap Evliya Türbesi" olarak bilinen bu yapının ilginç bir hikayesi bulunuyor. Rivayete göre, caddenin yapım çalışmaları sırasında türbenin bulunduğu alanda iş makinesi birden arızalanır. Tüm çabalarına rağmen makineler çalıştırılamayınca, operatör büyük bir korku duyar ve çalışmalar durdurulur. Bu olayın ardından, bölgeye dokunulmadan inşa edilen türbe, "Arap Evliya Türbesi" olarak anılmaya başlanır. Caddenin ismi de bu olaya atıfta bulunarak Evliya Caddesi olarak belirlenir.
Yoğun yaya trafiği içinde yer almasına rağmen, türbe çevresinde oluşan manevi atmosfer, görenleri etkilemeye devam ediyor. Günlük koşuşturmalar arasında bile vatandaşlar, türbenin önünde dua edip fotoğraflar çekiyor.
Mahalle esnafı Muhammed Çapar, türbenin geçmişinin 1800'lü yıllara dayandığını belirterek, “Türbenin yer aldığı kişi, Süleyman Paşazadelerden Hacı Ali Bey’in misafiri olarak Türkiye’ye gelen bir Arap’tır. Misafir olduğu süre zarfında vefat eden bu kişi, eski bir konağın bahçesine defnedilmiştir. Süleyman Çanka, burada yol yapımı sırasında mezarın bozulmamasını istemiş ve türbe, yolun ortasında kalmıştır. Bugün bu kişi Zeynel Abidin olarak biliniyor ve bu alana Evliya Caddesi adı verilmiştir” dedi.
Yoldan geçen bazı vatandaşlar da, türbede yatan kişinin ismiyle anılan caddede dua ettiklerini belirtiyor. Hamza Karabulut, "Burada yatan çok muhterem bir kişi. Geçerken dua etmek güzel bir gelenek. Rivayete göre, türbe kepçeyle kaldırılmak istenmiş ancak başarılı olunamamış. Bu caddeye de bu kişinin ismi verilmiş" şeklinde konuştu.