ORGANİZE SANAYİ DEPO BÖLGESİ OLMASIN…
4 Eylül 2006 Sivas Kongresi'nin 87. Yıldönümünde Sivas’ın Ekonomisi için önemli bir tarihtir.
ADI GİBİ KALSAYDI…
Dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in katkılarıyla Sivas Organize Sanayi Bölgesinin kurulumu gerçekleştirildi. Hatta 41 fabrikanın temelleri atılacağı söylendi.O dönemde devletin teşviklerinden farklı yönde faydalanmak isteyenler, fabrikalarının temellerini dahi atmışlardı. Temellerde zaten attığı gibi kaldı.
4 Eylül 2006 yılı aslında önemli bir tarih çünkü 41 fabrika yerine 8 fabrikanın temelleri atılmıştı. Atılan temeller fabrika için değil atölye mantığında atılmıştı. Aslında beklenti büyüktü, bir şehrin ekonomik yönden kaderi değişecekti. Fakat bu beklenti yerini karabulutlara bırakmıştı. Türkiye ekonomisi her geçen gün atılım yaparak büyürken Sivas ekonomisi yeniliklere ayak uyduramayınca seküler yapıya boyun eğmek zorunda kaldı.
İÇİM ACIYOR…
Bugün ise Sivas - Erzincan karayolundan geçerken kafamı çevirmek istemiyorum. Kimi işletme kapatmış, kimi işletmeye tedbir konulmuş kimisi ise iflas etmiş. Aralarında başarılı işletmeler de yok değil. Aselsan, Estaş, Nitrocare, Mermer işletmeleri gibi bazı köklü fabrikalar kalmış durumda. Bu işletmelere de sahip çıkılması gerekir.
Organize sanayi bölgesi her geçen gün kan kaybetmeye devam ederse toptancılar sitesi gibi olacaktır. Toptancılar sitesi nasıl ki depo merkezi olarak kullanılıyor ise Organize Sanayi bölgesin de ki binalarda DEPO olarak kullanılmaya mahkûm olur.
Organize Sanayi bölgesinde şu kadar eleman çalışıyor diye övünmeyelim. Oradaki işletmelerin önünü nasıl açabiliriz onun derdinde olalım. Ama işletme sahipleri sahipsizlikten dem vurur hale geliyorlar. Sıkıştıklarında gidecek bir kapı ve güvenecek dal bulamıyorlar.
Her geçen gün kapısına kilit vurmak zorunda kalan fabrikanın çalışanları Sivas’ın insanı ve Sivas her geçen gün küçülmesin…