Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
Ara
Sivas Memleket YAŞAM Sivas’ın Yöresel Lezzeti Lokantalarda Masalara Geliyor

Sivas’ın Yöresel Lezzeti Lokantalarda Masalara Geliyor

Sivas’ta baharın gelişini müjdeleyen madımak , doğada kendiliğinden yetişmeye başlamasıyla birlikte pazar tezgâhlarındaki yerini aldı. Yöre halkı tarafından büyük ilgi gören madımak, hem lezzeti hem de sağlık faydalarıyla dikkat çekiyor.

Haberleri

Nisan ayında doğada kendiliğinden yetişmeye başlayan madımak , özellikle soğuk havanın daha az etkili olduğu bölgelerde bolca bulunuyor. Yıllardır Sivas mutfağının vazgeçilmez öğelerinden biri olan madımak, sabahın erken saatlerinde köylüler tarafından toplanarak, kent merkezindeki pazarlarda satışa sunuluyor. Lif bakımından zengin ve antioksidan özelliğiyle bilinen madımak, sindirimi kolaylaştırmakla birlikte bağışıklık sistemine de destek sağlıyor. Sivaslılar, madımağı sadece taze ot olarak değil, aynı zamanda yöresel yemekleriyle de tüketiyor. Lokantalarda satılmaya başlanan madımak yemeği, şehre gelen ve yerel halk tarafından beğenilerek tüketiliyor. Bu yıl da, hem sağlık açısından faydalı hem de ekonomik katkı sağlayan madımak, Sivas’ın mutfak kültüründe önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

MUHABİR: İsmail Haksever
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *