Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2453 %0.07
44,0883 %-0.06
Ara
Sivas Haber
Sivas Memleket Konya Konya'da Kış Aylarında Turşu Tüketimi Artıyor

Konya'da Kış Aylarında Turşu Tüketimi Artıyor

Konya'da, kış aylarında artan grip salgınları nedeniyle vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için turşu ve turşu suyuna yöneliyor.

Konya'da, kış aylarında artan grip salgınları nedeniyle vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için turşu ve turşu suyuna yöneliyor. 80 çeşit turşu üreten Selman Kozan, turşunun sağlık açısından faydalarını vurgulayarak, "Turşu veya turşu suyu, gribal enfeksiyonlarda boğaz ağrılarına, ağız yaralarına ve öksürüğe çok faydalı" dedi.

Son dönemlerde solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanması, özellikle çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde hastalıklara yol açıyor. Bu durum, hastanelerde de yoğunluk oluşturuyor. Bağışıklığını güçlendirmek isteyen birçok vatandaş, Türk sofralarının vazgeçilmezi olan doğal turşuya yöneliyor.

Turşu kurulumunda dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran Kozan, “Mevsim geçişleriyle birlikte soğuk algınlığı salgınları artmaya başladı. İşçilerimiz, ‘öksürüyorum, boğazım ağrıyor, ne yapmamız lazım’ dediğinde, onlara turşu ve turşu suyu öneriyorum. Bu ürünler bağışıklık sistemini güçlendirir” diye belirtti.

Kozan, turşunun birçok faydasının olduğunu, özellikle farklı turşu çeşitlerinin sağlık açısından daha etkili olabileceğini ifade etti. “Biber, salatalık gibi klasik turşuların yanı sıra bamya, acur ve kapari turşusu gibi farklı çeşitler de mevcut. Kapari turşusunun şeker hastalığına, MS hastalığına ve safra kesesindeki taş sorunlarına faydası var” diye ekledi.

Turşuların tamamının yüzde yüz doğal olduğunu belirten Kozan, "İçerisinde katkı maddesi yok. Eski usul, el yapımı turşular kuruyoruz. 200 litrelik fıçılarda, tarladan topladığımız ürünlerle yapıyoruz" dedi.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *