Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2536 %0.09
44,1475 %0.13
Ara
Sivas Memleket Konya Babadan kalma asırlık kemanıyla 45 yıldır sokak müziği yapıyor

Babadan kalma asırlık kemanıyla 45 yıldır sokak müziği yapıyor

KONYA'NIN KARAPINAR İLÇESİNDE 5 YAŞINDAN BERİ GEÇİMİNİ SOKAKLARDA MÜZİK YAPARAK SAĞLIYOR. BABADAN KALMA ASIRLIK KEMANI İLE 45 YILDIR İÇ ANADOLU’NUN SOKAKLARINI GEZEN DURMUŞ SÜTEMEN YILLARDIR SOKAK MÜZİĞİ YAPIYOR.

Babadan kalma asırlık kemanıyla 5 yaşından beri sokak müzisyenliği yapan 50 yaşındaki Durmuş Sütemen, şehir şehir gezerek 45 yıldır baba mesleğini yaparak geçimini sağlıyor.

Aslen Kırşehirli olan 50 yaşındaki Durmuş Sütemen, 5 yaşından beri baba mesleği olan sokak müzisyenliği yapıyor. 9 yaşında babasını kaybettikten sonra babadan kalma asırlık kemanıyla İç Anadolu’yu karış karış gezen Durmuş Sütemen, kendi ayakları üzerinde durarak sokak müzisyenliğini sürdürdü. Bu çerçevede Konya’nın Karapınar ilçesine giden Sütemen, sokak sokak gezerek yeteneğini sergiliyor. Sokaklarda ve iş yerlerinde kemanıyla türküler söyleyen Durmuş Sütemen, topladığı bahşişlerle geçimini sağlıyor.

Babasının da müzikle uğraştığını ifade eden Durmuş Sütemen, "Biz Horasan’dan beri gelen abdallığı devam ettirip yörelerimizin türkülerini sokaklarda devam ettiriyoruz. Ama ne üzücüdür ki; şimdiki gençler bunlardan anlamıyor veya dinlemiyor, başka müzikler dinliyor. Aslında türküler gerçek yaşanmışlıkları anlatır. Anadolu’dan gelen erenlerin yolunda gidiyoruz. 5 yaşından beri müzikle uğraşıyorum. Neredeyse bütün müzik aletlerini çalışıyorum. Babam da müzisyendi. 9 yaşında onu kaybedince kendi ayaklarımın üzerinde durmaya başladım. Halkımız biz türküleri seslendirince hoşlarına gidiyoruz. Ozanlarımızın, aşıklarımızın türkülerini seslendirmek belirli yaşta insanların hoşuna gidiyor. Aslında biz sokakta vatandaşlara ücretsiz konser veriyoruz. Biz insanlardan para istemiyoruz, onlar gönlünden geçerse ve müziği sevdikleri için onların gönüllerine hitap ettiğimiz için para veriyorlar. Üzüldüğüm şeylerden birisi Türkiye’de büyük restoranlar başta olmak üzere çok yerde yabancı müzikler çalınıyor. Acaba Avrupa bizim Türk müziğini çalıyorlar mı? Kendi müziklerimizi her yerde dinlemeliyiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *