Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9499 %-0.1
41,0664 %-0.25
Ara
reklam
Sivas Memleket Yozgat Kış aylarının vazgeçilmez şifa deposu kuşburnunda zorlu mesaisi başladı

Kış aylarının vazgeçilmez şifa deposu kuşburnunda zorlu mesaisi başladı

YOZGAT'TA KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ ŞİFA DEPOSU KUŞBURNUNUN ZORLU MESAİSİ BAŞLADI

Yozgat’ta yöre halkı tarafından bin derde deva olarak bilinen ve dağlardan gelen doğal şifa deposu kuşburnunun zor mesaisi kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte başladı.

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı kasabasında yaşayan vatandaşlar, dağlık alanlarda olgunlaşmış kuşburnu meyvesini ağaçlardan toplayarak kış için hazırlıklara başladı. Dikenli dallar arasından toplanılan kuşburnunun zorlu mesaisine başlayan vatandaşlar, bin bir emekle topladıkları ve C vitamini açısından oldukça zengin olan kuşburnu meyvesini marmelat, reçel ve çay olarak tüketiyor.

Kuşburnunun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmekle birlikte özellikle kış aylarında tüketilmesi halinde öksürük ve gribal enfeksiyonları iyileştirici özelliği yöre halkı tarafından alternatif tıp amacıyla kullanılıyor. Bununla birlikte kalp damar hastalıklılarına da iyi gelen kuşburnu meyvesinin, mide ve bağırsak sorunlarını ortadan kaldırarak hazmı kolaylaştırdığı biliniyor.

Kuşburnu meyvesini eylül ve ekim aylarında olgunluğa ulaştığında geleneksel yöntemlerle topladıklarını anlatan kasaba sakinlerden Lokman Atıl, “Kuşburnu, burada yöresel olarak toplanır. Kuşburnu toplamak için dağlara çıkarız, bunun bu derece sıklıkla toplanmasındaki gayemiz vitamin açısından çok yüksek olmasıdır. En fazlada C vitamini açısından bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Soğuk algınlığına, sindirim sistemine ve kalp hastalıklarına çok iyi geldiği bilinir. Öksürük ve bronşite de çok faydası oluyor. Kuşburnu doğal bir içecek olduğu için herkese içmelerini öneriyorum. Kuşburnu bozkırın ortasında yetişen şifa deposudur. İçildiği zaman vücuttaki enerjiyi, farkı herkes bilir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *