Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,3257 %0.33
43,8779 %0.19
Ara
Sivas Memleket Yerel Samsun’da Nisan Sürprizi: Şehir Merkezine Kar Yağdı

Samsun’da Nisan Sürprizi: Şehir Merkezine Kar Yağdı

Mevsim normallerinin altına düşen sıcaklıklar şaşırttı, vatandaşlar atkı ve berelere yeniden sarıldı.

Samsun’da nisan ayında etkili olan kar yağışı vatandaşları hem şaşırttı hem de soğuk havayla mücadeleye zorladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 'sarı kod' uyarısında bulunduğu kentte, öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sahil kesimi dahil olmak üzere şehir merkezinde de etkisini gösterdi.

Hissedilen sıcaklık sıfırın altında 2 dereceye kadar düşerken, kentte adeta ocak-şubat aylarını aratmayan soğuklar yaşandı. Şehir sakinleri, nisan ayında böyle bir hava durumuna alışık olmadıklarını belirtti.

“Atkı bere yeniden çıktı”

Vatandaşlardan Teoman Özkalaycı, soğuk havaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Nisan ayında yeniden sandıktan atkı ve bereyi çıkardık. Hissedilen sıcaklık çok daha düşük. Uzun süredir şehir merkezinde bu ayda kar yağışı görmemiştim” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Bir diğer vatandaş Ersin Demir ise, “Çok küçükken böyle bir soğuk hatırlıyorum. O zaman da birkaç gün kar yağmıştı. Bu yıl uzun süredir ilk defa kışı bu kadar yoğun yaşıyoruz. Bence yağış olması olumlu, barajlarımız doluyor, toprak suyla buluşuyor” dedi.

Soğuk birkaç gün daha sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun genelinde hava sıcaklıklarının birkaç gün daha mevsim normallerinin altında seyredeceğini bildirerek vatandaşları don ve buzlanma riskine karşı uyardı.
 

samsunda-nisan-kari-sasirtti

samsunda-nisan-kari-sasirtti

samsunda-nisan-kari-sasirtti

samsunda-nisan-kari-sasirtti

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *