Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9697 %0
41,4078 %0.1
Ara
Sivas Memleket Yerel Ramazan sofralarında kabak tatlısı eksik edilmedi

Ramazan sofralarında kabak tatlısı eksik edilmedi

KABAK TATLISI HAZIRLAMAK ÜZERE KABAK ALAN BİR VATANDAŞ

Eskişehir’de iftar sonrası tüketmek üzere kabak tatlısı yapmak isteyen vatandaşlar talepleri pazarcının işlerini arttırdı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofralardan tatlıyı eksik etmeyen vatandaşlar, kabak tatlısına da yoğun ilgi gösterdi. Hamur tatlılara göre sindiriminin kolay olması sebebiyle daha fazla tercih edilen kabak tatlısı, sofralardan eksik edilmedi. Evde kabak tatlısı yapmak isteyen vatandaşlar kabak taleplerinin arttırırken, pazarcı esnafı işlere yetişemediklerini söyledi. Satışların artmasıyla birlikte yüzü gülen esnaf, bayram sonuna kadar kabak satışlarının devam edeceğini dile getirdi.

“Bu yıl kabaklarımız Ramazan ayına denk geldi ve çok muazzam bir talep var”

Eskişehir’de pazarcılık yapan Uğur Diker, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kabak tatlısının daha popüler hale geldiğini ifade etti. İşlerin çok yoğun olduğunu belirten ve kabağın pişirilme şekillerinden de bahseden Diker, “Kabak tatlısı sindirimi rahat olduğu için hamur tatlılardan daha iyidir. Zaten bu aralar daha popüler olduğunu söyleyebiliriz, vatandaşlar iftardan sonra hafif tatlılar tüketmek istiyor. Dolayısıyla kabak satışlarımız da artış var. Bu yıl kabaklarımız Ramazan ayına denk geldi ve çok muazzam bir talebimiz var, çoğu zaman işlere yetişemiyoruz. Bayramın son gününe kadar da kabağımız var, Allah nasip ederse bayramın sonuna kadar bitireceğiz. Kabağın bölgelere göre farklı pişirme şekilleri var ama Eskişehirli vatandaşlar kabağı temizledikten sonra 1 gün şekerde bekletirler, ertesi gün en kısık ateşle 45-50 dakika pişirirler ve tüketirler. Ondan sonra fırına da atılabilir, özellikle fırında yapıldığında daha bir harika oluyor. Dışı kurabiye, içi ise hafif akışkan ve jel gibi oluyor, muazzam bir tatlı haline geliyor. Kabaklarımızın paketi 20, kilosu 15 lira. Aslında şu an toptan fiyatına satıyoruz ancak Ramazan ayının bize getirdiği bereket ve bollukta pazara gelmeyi daha uygun görüyoruz. Sindirimi daha rahat olması sebebiyle vatandaşlara Ramazan ayında kabak tatlısı tüketmelerini öneriyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *