Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9697 %0
41,4078 %0.1
Ara
Sivas Memleket Yerel Eski tüplerden yapılan figürler sokağın maskotu oldu

Eski tüplerden yapılan figürler sokağın maskotu oldu

ESKİŞEHİR’DE YANGIN SÖNDÜRME MALZEMELERİ SATAN MURAT KARADUMAN’IN ESKİ TÜPLERDEN YAPTIĞI ÇİZGİ FİLM FİGÜRLERİ ÇEVREDEKİ İNSANLARIN ÇEKERKEN, DÜKKÂNIN DA MASKOTU OLDU.

Eskişehir’de yangın söndürme malzemeleri satan Murat Karaduman’ın eski tüplerden yaptığı çizgi film figürleri çevredeki insanların dikkatini çekerken, dükkânın da maskotu oldu.

Odunpazarı ilçesi İstiklal Mahallesi Şirinyer Sokakta yangına karşı tüp ve araçlar satan esnaf Murat Karaduman, çocuklarının fikir vermesiyle, eski yangın söndürme tüplerinden ikisini işletmenin maskotu haline getirdi. Normalde kırmızı olan tüpleri mavi ve sarıya boyayan Karaduman çizimleri, taktığı baret ve gözlerle tüplere çizgi film karakteri formu verdi. Şekil verdikleri maskotlarını dükkânının önüne koyan Karaduman, sokaktan geçen vatandaşalar ve çevre esnafın yoğun ilgisine maruz kalıyor.

Özellikle ilk kez görenlerin ve turistlerin maskotlarla sık sık fotoğraf çekindiğini anlatan Murat Karaduman, “Dükkânımızda bunun gibi birkaç tane eski yangın söndürme tüpümüz vardı. Çocuklarım bunlara şekil verip, boyamayı teklif etti. Benim de kafama yatan bu fikri sonrası, önce çizgi film karakterlerinin şeklini vermeye çalıştım sonra da gördüğünüz renklere boyadım. Sadece dükkanımın değil sokağımızın maskotu oldu. İlk kez görenler ve özellikle turistler çok beğeniyorlar, nasıl yaptığımı soruyorlar. Sık sık hatıra fotoğrafı çektiriyorlar” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *