Yaklaşık 30-40 yıldır siyasi arenayı özellikle yereli yani Sivas siyasetine yön verenleri iyi takip edenlerdenim. Bu yıllara hakim uygun yaştaki hemşehrilerimize sorsanız özellikle iktidar partilerinin il başkanları kimdi diye herkes çoğunu sayabilir. Hatta muhalefet partilerinin il başkanlarını da hatırlayabilirler.

İsterseniz sizlerde bu vesile ile bir zihin jimnastiği yapabilirsiniz...

Ancak bu dönemlerde görev yapan ister iktidar partisinden olsun ister muhalefetten Merkez İlçe Başkanları kimdi diye şöyle bir hafızalarımızı zorlasak hiç biri aklımıza gelmez. Hatta siyasette aktif görev almayan hemşehrilerimiz böyle bir başkanlığın olduğunu veya görev sınırının ne olduğunu bilmezlerdi.

Taki o, Merkez İlçe Başkanı olana kadar. Tabiri caizse abartıyor demeyin çoğu hemşehrimiz Merkez İlçe Başkanlığı diye siyasette bir başkanlık olduğunu ondan öğrendi. Veya bilenler, Merkez İlçe Başkanlığının görevinin ne kadar çok ve önemli olduğunu gördü. Mahalle, köy çalışmaları, sandık kurulu üyeleri çalışmaları, seçimlerde okul, kat görev ve sorumlulukları çalışmaları, bölge toplantıları, teşkilat içi birlik beraberlik ve fedakerane görev yapmalar, diğer parti ve teşkilatlarına örnek daha nice çalışmalar, saygınlık, güç, teslimiyet vs daha neler neler. Bugün olmuş teşkilat içinde hala o dönemin başarıları konuşulur. O gün oturtulan sistem aynen devam ettirilmeye çalışılmakta.

O günün başarılı Merkez İlçe Başkanı bugün Belediye Başkan Vekili…

Daha önceki dönemlerde görev yapanlarla karşılaştırdığımızda yine farkını fark ettiriyor. Başkanın olmadığı günlerde tüm programlarda başkanı en iyi şekilde temsil ediyor. Giyiniyor, kuşanıyor, bakımlı, fotojenik, Allah için yakışıyor da, encümene başkanlık ediyor, açılışlara katılıyor. Nikâh kıyıyor. Cenaze de Kur-an okuyor. Camide namaz kıldırıyor, yemek sonrası dua ediyor. Her programda kürsüde konuşabiliyor. Hemşehrilerimiz kendisine çok çabuk ulaşabiliyor ve sorunlarına kısa sürede çözüm bulabiliyor. Her daim güler yüzlü.

Gördüğüm kadarıyla belediyede kendini kısa sürede kabul ettirmiş ve sevdirmiş.

Hilmi Başkanı bu doğru tercihi dolayısıyla özellikle tebrik etmek istiyorum. Bu da onun ayrı bir siyasi tecrübesini gösteriyor bence.

Başkanım siz şehir dışında şehrimiz için çalışmalarınızı takip ederken gözünüz arkada kalmasın, burada sizi en iyi şekilde temsil eden, sizi aratmamaya, çalışan, Sivas kamuoyunun da büyük oranda kabul ettiği bir Vekiliniz var, haberiniz olsun.

Saygılarımla...