Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9259 %-0.06
41,2274 %0.44
Ara
Sivas Memleket Sivas Tabakta Değil, Cepte Kalacak

Tabakta Değil, Cepte Kalacak

Ayça Karadağ Sivas Lokantacılar Odası aldığı kararla hem müşteri memnuniyetini sağlayacak, hem de  yaşanan ekmek israfının önüne geçecek. Sivas’ta uygulamaya başlanacak olan ve toplamda 330 lokanta geçerli olacak olan “Tabakta Kalmasın, Cebinde Kalsın” kampanyası diğer illere de örnek olacak türden. Ekmek israfının önüne geçmek için başlatılan kampanyada tabağında yemek bırakmayan müşterilere yüzde 10 indirim uygulanacak. Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Sivas Lokantacılar Odası Başkanı Nazım Yiğit, başlatacakları kapmayanın yıl sonuna kadar devam edeceğini belirterek, başlatacakları kampanya ile ekmek israfının önleneceğini belirtti. Yiğit, “Önümüzdeki haftalarda inşallah Nisan ayının sonuna doğru inşallah bir kampanya yapacağız. “Tabakta Kalmasın, Cebinde Kalsın” kampanyası adı altında tabakta yemek bırakmayan müşterilerimize yüzde 10 indirim yapacağız. Lokantalar olarak şu an arkadaşlarımızla şu an bir çalışma yapıyoruz. Sırf israfı önlemek için biz kendi lokantacılarımızdan fedakarlık edeceğiz, yani en azından yüzde 10 indirim yapacağız. Diyelim ki tabaklarda herhangi bir şey kalmamışsa ekmek, döner, köfte israf edilmemişse israfı önlemek için lokantacılar olarak  yüzde 10 indirim yapacağız, ama tabi ki tabağında yemek kalanlardan da normal fiyatta ücret alacağız. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz, bunun inşallah tutacağını düşünüyoruz çünkü yüzde 10 iyi bir rakam yani. Zaten yemek fiyatlarımız da uygun, zaten biliyorsunuz restoran ve lokantalarımızda salatalarımız olsun, soğan olsun, ezme olsun ikram. Bunlardan hiçbir lokantada ücret alınmıyor. Tabi bu indirim sadece yemeğe geçerli değil, salata, ezme, soğan türler dahil, eğer bu tabaklarda herhangi bir şey bulunmadığı takdirde bütün lokantacılar olarak müşterilerimize yüzde 10 oranında bir indirim yansıtacağız. Sırf ekmek israfı önlemek için bu kararı aldık” şeklinde konuştu. KAMPANYA YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK Yiğit, “Bu kampanya eğer iyi tutarsa bunun arkasını kesmeyeceğiz. Yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Çünkü yaz dönemlerinde ekmek tüketimimiz daha yoğun oluyor. Ramazanda haddinden fazla oluyor, en azından Ramazan ayını atlatmak zorundayız. Yaz dönemini atlatacağız, kış dönemine de farklı bir proje ile kış kampanyası diye kampanyalar düzenleyeceğiz. Yani biz de istiyoruz ki günlük 2 milyon ekmek israfımız var bu da bir Arjantin’in, bir İtalya2nın günlük ekmek tüketimi kadar Türkiye’de israf var. Bizde çuval çuval ekmek atınca üzülüyoruz. Tabi ki bunlar çöpe atılmıyor, hayvanlara gönderiyoruz, geri dönüşü oluyor ama bizim üzüntümüz müşterinin önünde ekmek kaldığı zaman, özellikle dönerin atında kalan yağlı ekmeği bırakıyorlar lokantacıların en hoşuna giden ekmek tabağında kalıyor, yanında domatesi, biberi kalıyor. Bazı müşteriler salatamıza bir çatal batırıp limonu, nar ekşisini tekrar sıktığı zaman tekrar değerlendirme şansımız olmuyor. Böylece salata, ezme, soğan hepsi çöpe gidiyor. Bunu önlemek için inşallah böyle bir kampanyaya oda olarak ilk biz başlayacağız. Biz başladıktan sonra tabi diğer Yiyecekler Odası da farklı bir çalışma yaparsa ekmek israfını önleyeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *