Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9259 %-0.06
41,2274 %0.44
Ara
Sivas Memleket Sivas Şeftalinin faydaları ve tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler

Şeftalinin faydaları ve tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler

A, C, E ve K vitaminlerini barındıran şeftali, son derece zengin bir besin... Şeftalinin; kolesterol, şişmanlık başta olmak üzere birçok hastalıklardan korunma gibi faydalarının yanı sıra göz bakımı, cilt bakımı, sağlıklı bir sinir sistemi, kemik ve dişlerin korunmasında önemli katkıları da var.İSTANBUL (İGFA) - Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, şeftalinin faydaları ile tüketiminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Şeftalinin zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde hamilelik döneminde anne adayının ve bebeğin sağlığına katkıda bulunduğuna dikkati çeken Baş, "C vitamini içeren yapısı sayesinde anne karnındaki bebeğin kemik ve kas gelişimini destekler. Mideyi yatıştırarak annenin hazımsızlık problemini çözüme kavuşturur. Şeftali mide asidini dengeler ve hazımsızlık problemini giderir. Şeftali A ve C vitaminleri sayesinde cildi nemlendirir, yaşlanmanın etkilerini azaltır. Cilt dokularının ve hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlar" dedi.

Şeftalinin içerdiği bioflavonoid bileşeni sayesinde kanserli hücre oluşumu önlediğini ifade eden Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, "Şeftalinin içeriğinde yoğun olarak bulunan potasyum, aşırı şeftali tüketimi halinde böbreklerin işleyişine zarar verebilir. Yeteri kadar yıkanmadan tüketilen şeftalinin üzerinde bulunması muhtemel pestisit isimli tarım ilacı zehirlenmeye sebep olabilir. Dış yüzeyindeki tüyler bazı kişilerde alerjik reaksiyona sebep olabilir. Şeftaliyi tüylü kabuğuyla birlikte tüketen bazı kişilerin de boğazında yanma problemi meydana gelebilir. Bu konulara dikkat edilmesi gerek" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *