Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Kar yağışlı
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9307 %-0.15
42,6160 %2.27
Ara
Sivas Memleket Sivas "Piyasaların canlanmasını arzuluyoruz"

"Piyasaların canlanmasını arzuluyoruz"

Ümit KARAKAYA

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Haziran ayı başı itibari ile kontrollü bir şekilde normal sürece geçişin başlamasının sevindiri olduğunu ayrıca kamu bankalarınca başlatılan yeni kredi kampanyalarının tüccara ve esnafa rahat nefes aldıracağını söyledi.

Kredi imkanlarının uygun olması halinde esnafların ilgi göstereceğinin altını çizen Başkan Eken, “Hayatın normale dönmesi ve kredi imkanlarının kolaylaştırılması piyasalarda hareketlilik oluşturacak. Corona Virüs tedbirleri kapsamında iş yapamayan esnaf ve tüccarlar azda olsa ticaret yapabilecek. En kısa sürede hayatın normale dönmesini istiyoruz” dedi.

3 kamu bankası ve 2 katılım bankasının dahil olduğu konut, taşıt, turizm ve ihtiyaç kredisi kampanyasının piyasada oldukça fazla hareketliliğe yol açacağı beklentisi içersinde olduklarını vurgulayan Başkan Eken, “Ülkemizin ciddi mücadele vererek salgını kontrol altına aldı. Yeni normale geçiş süreci başladı ve aylardır kapalı olan işletmelerimiz açıldı. Kontrol ve tedbir elden bırakılmadan halkımızın bu sürece dahil oldu. Burada yeni normale geçiş sürecinin ekonomide de başlatılması gerekiyordu ve kamu bankalarımız bunu hayata geçirdi. Türkiye tarihinde en ciddi kredi kampanyası açıklandı ve faiz oranları çok düşük. Bu da ilgiyi arttıracak ve iç piyasa canlanacak. Özelikle turizm ve ihtiyaç kredisi aylardır kapalı olan işletmelerimize direk olarak yansıyacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *