Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programa, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, il protokolü ve çok sayıda üretici katıldı.
Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Sivas’ın tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çekerek, “İlimiz yaklaşık 780 bin hektar ekilen tarım arazisi, 830 bin hektar mera varlığı, 1 milyon küçükbaş ve 390 bin büyükbaş hayvan varlığı ile ülkemizin önemli tarım merkezlerinden biridir. 2024 yılı için üreticilerimize toplamda 1 milyar 714 milyon liralık destek sağlandı. Bu projeyle ise süt üretiminin hijyenik şartlarda yapılması, zayiatın önlenmesi ve sektörün gelişmesine katkı hedeflenmektedir” dedi.
Proje kapsamında S.S. Karalar Çongar Sivas Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerine, 50 adet 300 litrelik ve 10 adet 1000 litrelik süt soğutma tankı teslim edildi. Proje, yüzde 70 DAP Bölge Kalkınma İdaresi destekli, yüzde 30 yetiştirici katkılı olup toplam bütçesi 4 milyon 801 bin 500 TL olarak açıklandı.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise yaptığı konuşmada, bölge üreticilerinin en iyi teknolojiye kavuşması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Sivas, hayvancılık ve bitkisel üretim açısından öncelikli illerimizden biri. Bu kapsamda gelen projelere destek vermeye devam ediyoruz” dedi.
Vali Dr. Yılmaz Şimşek ise DAP İdaresi'nin Sivas’a büyük katkılar sağladığını belirterek, “2016 yılından bu yana 94 projeyle toplamda 650 milyon lira destek alındı. Bu projelerin 78’i doğrudan tarım ve hayvancılıkla ilgiliydi” dedi.
Konuşmaların ardından süt soğutma tankları üreticilere teslim edildi. Program, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.