Ankara Yenimahalle, Sivas Divriği ve Sökeli öğrencilerin bir araya geldiği "Kültürler Buluşuyor" projesi etkinlikleri, Söke’de başladı. Proje, kültürel etkileşimi artırmayı ve farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin dostluk bağları kurmalarını sağlamayı amaçlıyor. Söke Kaymakamlığı, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Söke Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler, katılımcılar için dolu dolu bir programla başladı.
Etkinliklerin ilk buluşması, sabah saatlerinde yapılan kahvaltıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Yağız Pullukçu ve Söke Belediyesi yetkilileri, Söke’ye gelen öğrenci ve öğretmenleri karşıladı. Yapıcı, proje kapsamında öğrencilerin farklı kültürler hakkında bilgi edinip, kendi kültürlerini diğerleriyle paylaşma fırsatı bulacaklarını belirtti. "Burada amaç, ülkenin farklı köy ve kentlerinden gelen kültürlerin buluşması, insanların birbirleriyle dostluk ve arkadaşlık bağlarını kurmalarını sağlamak" dedi.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Yağız Pullukçu, öğrencilere Söke’ye hoş geldiniz diyerek, "Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Söke’ye hoş geldiniz. Söke Belediyesi olarak kültürel etkinlikleri çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, her grup kendi memleketi hakkında kısa sunumlar yaptı.
Kahvaltının ardından, öğrenciler tarihi Kemalpaşa Mahallesi’ni gezerek, burada gerçekleştirilen ‘Ebru Sanatı’ etkinliğine katıldılar. Sökeli eğitmen Mustafa Aygün’ün rehberliğinde ebru yapma fırsatı bulan öğrenciler, Söke’nin tarihi hakkında da bilgiler aldılar. Geleneksel yemeklerin tadına bakma fırsatı bulan öğrenciler, ‘dede aşı pilavı’ ve 'ekmek dolması' gibi yöresel lezzetleri denedi.
Öğrenciler 11 Nisan Cuma günü, Söke Belediyesi İlber Ortaylı Kitabevinde güne başlayacak, ardından müze, tren garı ve sıfır atık tesislerini ziyaret edecekler. Akşam saatlerinde ise Kuşadası’na geçerek, 12 Nisan Cumartesi günü Priene ve Doğanbey gibi tarihi alanları gezecekler. Öğrenciler, etkinlik kapsamında ayrıca Serçin Yılanbalığı Festivali'ne katılacaklar.