Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Memleket Sivas Engelleri Aşan Bir Dostluk: Huri Kaşıkçı ve Rehber Köpeği

Engelleri Aşan Bir Dostluk: Huri Kaşıkçı ve Rehber Köpeği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Şube Müdürü Huri Kaşıkçı, görme engelli bir kadın olarak yaşadığı zorlukları anlattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Şube Müdürü Huri Kaşıkçı, görme engelli bir kadın olarak yaşadığı zorlukları anlattı. İki çocuk annesi olan Kaşıkçı, sonradan gözlerini kaybettiğini belirterek, engelli olmanın hayatını tamamen değiştirdiğini vurguladı. Gözlerini kaybettikten sonra bastonunun en yakın arkadaşı haline geldiğini ifade eden Kaşıkçı, görme engelli bireylerin yaşamda yer alan bireyler olarak kabul edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kadın olmanın Türkiye’de zaten zorlu olduğunu, ancak engelli bir kadın olmanın sorumlulukları daha da artırdığını dile getiren Kaşıkçı, "Engelli bir anne, çocuklarına daha fazla zaman ayırmak zorunda kalıyor. Bu durum, kadınların üzerindeki yükü artırıyor ve onları yorgun, yılgın hale getiriyor" dedi.

Rehber Köpeği Esmer ile Yeni Bir Hayat
Kaşıkçı’nın hayatındaki en büyük değişiklik, Esmer adında bir rehber köpeğin varlığıyla gerçekleşti. 20 yıl boyunca baston kullanan Kaşıkçı, Esmer’in ona güvenli bir arkadaş olduğunu belirtti. Rehber köpeklerin iki yıl eğitim aldığını ve merdiven çıkmak gibi zorluklarda görme engelli bireylere yardımcı olduğunu aktaran Kaşıkçı, Esmer’in Türkiye’deki sekiz rehber köpekten biri olduğunu kaydetti.
 
Ulaşımda Yaşanan Sorunlar
Ayrıca, yürümekte zorluk çeken Milli Eğitim personeli Çiğdem Alim de engelli bireyler için belediyenin otobüslerde sağladığı rampalar ve amblemler gibi kolaylıkların çoğunlukla sadece gösterişte kaldığını ifade etti. Rampaların çoğu zaman bozuk olduğunu ve bu nedenle engellilerin ulaşımda sıkıntı yaşadığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *