Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Haberleri, Son Dakika Sivas Haberi GÜNDEM Sivas’ta O Meşhur Lezzet İçin Kuyruklar Oluşuyor

Sivas’ta O Meşhur Lezzet İçin Kuyruklar Oluşuyor

Sivas'ın Ramazan ayındaki vazgeçilmez lezzeti etli ekmek, iftar sofralarını renklendiriyor. Pide fırınlarının önünde oluşan kuyruklar, Sivaslıların bu geleneksel tatlara olan ilgisini gösteriyor. Hem pratik hem de doyurucu bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

Haberleri

Sivas’ın en meşhur yöresel lezzetlerinden biri olan Sivas Etli Ekmek, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan ayında da Sivaslı vatandaşlar, geleneksel tatlarıyla iftarlarını renklendiriyor. Özellikle akşam saatlerinde, etli ekmek için pide fırınlarının önü adeta kuyruk oluyor.

Ramazan’da Etli Ekmek Farklı Bir Lezzet Sunuyor

Sivas’ın kendine özgü lezzeti Sivas Etli Ekmek, incecik açılmış hamurun üzerine koyulan bol et ve baharat karışımıyla sofralara lezzet katıyor. Ramazan ayında, oruçlu vatandaşlar, gün boyu açlık ve susuzluğun ardından iftar saatinde sıcak ve nefis etli ekmekle oruçlarını açıyorlar.

İftar saatinde Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği etli ekmek, hem pratik hem de doyurucu bir yemek olarak tercih ediliyor. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte, pide fırınlarının önü dolup taşarken, özellikle Sivas Etli Ekmekçisi gibi ünlü fırınlar, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Ramazan’da etli ekmeğin tadını çıkarmak, Sivaslılar için bir gelenek haline gelmiş durumda. Yalnızca iftar saatinde değil, sahurda da tercih edilen bu yöresel lezzet, Sivas’ın mutfağının en özel tatlarından biri olarak öne çıkıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *