Etkinlikte, kadınların toplumun temel taşı olduğu vurgulanırken, eğitimin önemi, kadın hakları, ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında anlamlı mesajlar verildi.
Mehmet Zahit Tokgöz, konuşmasında kadınların toplumun her alanında önemli bir rol oynadığını belirtti. Kadınların sadece evdeki rollerinin değil, eğitim, sağlık, sanat, ekonomi ve siyaset gibi pek çok alanda da fedakârca katkı sağladığını vurgulayan Tokgöz, şunları söyledi:
“Kadın, sadece bir anne, eş ya da evlat değildir. O, aynı zamanda öğretmen, doktor, sanatçı, liderdir ve toplumu şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Kadınlarımız, medeniyetin inşasında, toplumun güçlenmesinde ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde vazgeçilmezdir. Emeği, sevgisi ve fedakârlığı, bu dünyayı güzelleştiren en büyük değerlerdir.”
Tokgöz, İslam’ın kadına verdiği yüksek değeri de dile getirdi. Hz. Hatice'nin ticaretteki başarısını, Hz. Aişe'nin ilimdeki derinliğini ve Hz. Fatıma'nın fedakârlığını örnek göstererek, kadının toplumdaki yerini İslam'dan aldığını söyledi:
“Peygamber Efendimiz (s.a.v.), 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diyerek kadının toplumdaki en değerli yerini vurgulamıştır. İslam, kadına hak ettiği değeri ve saygıyı veren bir dindir. Kadınlarımızın eğitim, ekonomi ve sosyal hayatta etkin roller üstlenmesini desteklemek bizim görevimizdir.”
“Kadınlar İçin Güvenli ve Huzurlu Bir Toplum İnşa Etmeliyiz”
Tokgöz, kadınların karşılaştığı toplumsal zorluklara da dikkat çekti. Kadınların eğitim ve iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğini belirten Tokgöz, şunları söyledi:
“Kadınlarımız bugün birçok zorlukla karşı karşıya. Eğitime erişim, ekonomik eşitsizlikler, şiddetle mücadele gibi sorunlar hala çözüm bekliyor. Bizler, kadınlarımızın güven içinde ve huzurlu bir şekilde yaşam sürdüğü bir toplum inşa etmek zorundayız. Saadet Partisi olarak, kadınlarımızın iş hayatında, siyasette ve her alanda hak ettikleri yerleri alması için mücadelemize devam edeceğiz.”
"Kadınlarımızın Emeği Her Zaman Kıymetlidir"
Etkinlikte kadınların toplumdaki yerinin daha iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Tokgöz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün burada ‘Hayata Değer Katan Kadınlar’ başlığı altında toplandık. Kadınlarımız hayatın merkezinde ve en kıymetli değeridir. Onların emeği, fedakârlığı ve sevgisi, toplumu şekillendiren en güçlü unsurlardan biridir. Bu vesileyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, daha adil ve huzurlu bir dünya için hep birlikte çalışacağımıza inanıyorum.”
Saadet Partisi Sivas İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz, bu anlamlı günde kadınların toplumda hak ettikleri değeri bulmaları için çalışmalarını sürdüreceklerini yineledi.

Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *