
Mehmet Tırpan Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Düzgün, Fırıncıların birleşerek ortak bir şirket kurduğunu ekmeğin artık 75 kuruştan satılacağını söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda 60 kuruştan satılan 250 gramlık ekmeklerin artık 75 kuruştan satılacağını belirten Düzgün, “Ekmeğin maliyeti oldukça yükseldi. Un ve maya gibi malzemelerin fiyatları arttı. Bizlerde mecburen ekmek fiyatlarını artırdık. Vatandaşlar bizi hoş karşılasın” dedi.Normalde TSO’da alınan karar doğrultusunda ekmeğin 75 kuruştan satılması gerektiğini ama fırıncılar arasında yaşanan rekabet nedeniyle ekmeğin 60 kuruştan satıldığının altını çizen Düzgün; “Fırıncılar şimdiye kadar hep zararına çalıştı. Aralarında rekabet yaparak hem kendilerine hem de çevrelerine zarar verdiler. Ekmeğin maliyetini zaten 60 kuruşun üstünde. Bu nedenle çoğu somun fırını zararına satış yaptı. Kimileri ise iflas etmek üzere. Ama şimdi ortak bir şirket kurdular. Artık ekmek 75 kuruştan satılacak. Zaten Sivas’ta ekmeğin 75 kuruşa satılması konusunda karar alınmıştı. Artık fırıncılar zarar etmekten kurtaracak” ifadelerini kullandı. “EKMEK UCUZ OLUNCA İSRAF EDİLİYOR” Ekmeğin maliyetinin altında satılmasından dolayı ekmek fabrikalarında çalışan işçilere maaşlarının ödenmesinde sıkıntılar yaşandığını kaydeden Düzgün, ekmek fiyatlarının ucuz olması nedeniyle bazı vatandaşların ekmeği ihtiyacından fazla aldığını söyledi. Fazla alınan ekmeğin bayatladığını ve vatandaşların bayat ekmekleri ya çöpe attığını yada poşetlerin içerisine koyarak kapılarının önüne bıraktığının altını çizen Düzgün; “Ekmeğe yapılan zammın ardından ekmek israfı önlenebilir. Ekmeğin fiyatı pahalı olursa vatandaşlar ekmeği israf etmemek için çaba gösterir” dedi.Ekmeklerin israf edilmemesi gerektiğinin altını çizen Düzgün; “İhtiyaç fazlası alınan ekmek bayatladığı zaman israf oluyor. İsrafın önüne geçmek için ailemize yetecek kadar ekmek almalıyız. İsrafın en büyük sebebi ekmeğin ucuz olması. Bir aile günlük 5 adet ekmek tüketiyorsa o aile ekmeğin ucuz olması nedeniyle günlük 7-8 adet ekmek alıyor. Fazla sayıda alınan ekmek bayatlıyor ve tüketilmiyor. Tüketilemeyen ekmek ise zamanla küfleniyor. Küflenen ekmeği de vatandaşlar çöpe atıyor. Halkımız bu konuda daha da bilinçlenmeli” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *