HANİFE KANAT
Sivas’ta havaların yeniden soğumasıyla ile birlikte vatandaşlar doğal yollarla ile hastalıktan korunmanın yollarını aramaya başladı. Hastalıktan korunmanın ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinin en önemli yolunun zencefil tüketmek olduğunu söyleyen aktar İbrahim Halil Kayar; " Zencefil, tarçın, karabiber, havlıcan, hibiskus, ıhlamur, karanfil beraber tüketildiği zaman soğuk algınlığına karşı çok büyük bir koruma sağlayacaktır" dedi.
Doğal yollarla hastalıktan korunmaya çalışan vatandaşlarımız için doğal karışım tarifi veren Kayar; "Tarçın, zerdeçal, hibiskus, ıhlamur kök halinde alınıp kullanıldığı zaman kayar suyun içerisinde on dakika kaynatılması yeterli olacaktır. Toz hali alınırsa yoğurt, bal ve ya pekmezin içerisine karıştırılıp yenilebilir. " şeklinde konuşmasını bitirdi.