Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9697 %0
41,4078 %0.1
Ara

Vakti geldi!

MEHMET TIRPAN

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen kelle yemenin tam vakti havaların soğuması ile birlikte geldi. Havaların hissedilir derecede soğuması ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen Sivaslıların kent genelindeki kellecilerin yolunu tutmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde yenmesi tercih edilen kelleyi bazı vatandaşlar cesaret edemese de bazı vatandaşlar ise haftada bir kuzu veya koyun kellesi tüketmeye özen gösteriyor. Gün dahi ışımadan kellecilerin yolunu tutan kelle severler sağlam bir kahvaltı yaptıktan sonra işinin yolunu tutuyor.

Kelleciler ise yaşanan bu yoğunluktan oldukça memnun. Geceden fırına atılan ve yaklaşık 18 saatte pişirilen kuzu ve koyun kellesi baltayla kırılıp ayrıştırıldıktan sonra tüketildiğini belirten kelleci Ahmet Gedikli, vatandaşların yoğun şekilde kelle tükettiğini söyledi.

Sivas’ta gelenek haline gelen kelle tüketiminin kış ayıyla birlikte arttığını sabaha karşı kalkıp gelip işe başladıklarını aktaran Gedikli, “Kellenin her bir kısmının ayrı lezzeti var. Sabahın erken saatlerinde kelle tüketen insanlar akşama kadar da açıkmıyor. Fiyatlarımızda diğer ürünlere göre oldukça iyi. Elimizden geldiği kadar enflasyona direniyoruz ve Sivaslı kellesinden vazgeçmesin diye çok aşırı zam yapmıyoruz. Satışlarımız sabah 5’te başlar 9 gibi biter. Kellenin faydaları saymakla bitmez. Fiyatlar da uygun. Herkesi kelle kırdırmaya davet ediyoruz. Sivaslılar kelleyi severler ve yerler. Yemeyenlerin de tatmasını tavsiye ederiz. İlk yiyenlerin tuhafına gidiyor ama daha sonra çok beğeniyorlar.”  ifadelerini kulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *