MEHMET TIRPAN
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen kelle yemenin tam vakti havaların soğuması ile birlikte geldi. Havaların hissedilir derecede soğuması ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen Sivaslıların kent genelindeki kellecilerin yolunu tutmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde yenmesi tercih edilen kelleyi bazı vatandaşlar cesaret edemese de bazı vatandaşlar ise haftada bir kuzu veya koyun kellesi tüketmeye özen gösteriyor. Gün dahi ışımadan kellecilerin yolunu tutan kelle severler sağlam bir kahvaltı yaptıktan sonra işinin yolunu tutuyor.
Kelleciler ise yaşanan bu yoğunluktan oldukça memnun. Geceden fırına atılan ve yaklaşık 18 saatte pişirilen kuzu ve koyun kellesi baltayla kırılıp ayrıştırıldıktan sonra tüketildiğini belirten kelleci Ahmet Gedikli, vatandaşların yoğun şekilde kelle tükettiğini söyledi.
Sivas’ta gelenek haline gelen kelle tüketiminin kış ayıyla birlikte arttığını sabaha karşı kalkıp gelip işe başladıklarını aktaran Gedikli, “Kellenin her bir kısmının ayrı lezzeti var. Sabahın erken saatlerinde kelle tüketen insanlar akşama kadar da açıkmıyor. Fiyatlarımızda diğer ürünlere göre oldukça iyi. Elimizden geldiği kadar enflasyona direniyoruz ve Sivaslı kellesinden vazgeçmesin diye çok aşırı zam yapmıyoruz. Satışlarımız sabah 5’te başlar 9 gibi biter. Kellenin faydaları saymakla bitmez. Fiyatlar da uygun. Herkesi kelle kırdırmaya davet ediyoruz. Sivaslılar kelleyi severler ve yerler. Yemeyenlerin de tatmasını tavsiye ederiz. İlk yiyenlerin tuhafına gidiyor ama daha sonra çok beğeniyorlar.” ifadelerini kulandı.