Hanife Kanat
İftar sofralarının vazgeçilmezi hurma ile oruç açmanın sağlık açısından faydaları herkes tarafından az çok bilinmektedir.
Hurma ile oruç açmanın faydalarını geniş kapsamlı bir şekilde anlatan Diyetisyen Metin Karaman; “Orucu hurma ile açmak; uzun süreli açlık durumundan kaynaklı kan şekerinin dengeli bir şekilde toparlanması ve yüksek lif içeriğinden kaynaklı iftardan sonra fazla yemek tüketiminin önüne geçilmesini sağlar.” şeklinde konuştu.
Hurmanın hazımsızlığın önüne geçtiğine vurgu yapan Karaman; “Hurma boş mideyi yumuşatarak hazımsızlığı önler ve sindirimin daha kolay olmasını sağlar. Hurma içerisinde yüksek derecede potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi önemli mineralleri bulundurduğu için Ramazan ayında meyve ya da başka tatlı gıdalar yerine hurma ile oruç açmayı önermekteyiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.