Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9441 %-0.04
41,2102 %0.36
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK “Hastaların raporlu ilaçları bir aylık olarak karşılanacak”

“Hastaların raporlu ilaçları bir aylık olarak karşılanacak”

MEHMET TIRPAN

37. Bölge Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren, hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak ve olası bir virüs salgınının önüne geçmek adına raporlu ilaçların hasteneye gitmeden eczanelerden alınabileceğini söyledi.

1 Mart 2020 - 30 Haziran 2020 arası bitmiş ya da bitecek tüm raporların bitiş tarihinin medula sisteminde 30 Haziran 2020 olarak güncellendiğini aktaran Başkan Eren, “Sosyal Güvenlik Kurumu kronik raporlu hastaların ilaç teminine ilişkin düzenleme yaptı. Raporu olan hastalar hastaneye gitmeden ilaçlarını eczanelerden temin edebilecekler. Hastaların raporlu ilaçları sistemde bir aylık olarak karşılanacak” dedi.

Korono Virüs hastalığı ile ilgili eczacıların takip etmesi gereken genel ilkeler hakkında da bilgiler veren Eren, “Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği tarafından ilan edilen önlem ve tavsiyelere mutlak suretle uyulmalı. Ellerinizi sabunla sık sık yıkayın, mümkün olduğunca ellerinizle yüzünüze temas etmemeye çalışın. İhtiyaç halinde el antiseptiği kullanın. Her kullanım sonrasında 20 saniye kadar elinizi herhangi bir yere/kişiye temas ettirmeyin. Gün içerisinde kendiniz ve eczanedeki diğer çalışanlar için düzenli aralar vererek açık havaya çıkın. Mümkün oldukça maske, gözlük gibi koruyucu ekipmanlar kullanın. Maske kullanımlarında kullanım süresi, değiştirme gereklilikleri gibi kullandığınız ürünün özelliklerine uygun talimatlara mutlaka uyun. İhtiyaç duyulan ilaç ve malzemelerin eczanede bulunmasını sağlamak adına gereken tedbirleri alın. Mümkünse eczane personeli arasında 1 metre mesafe olmasını sağlayın. Hastalara eczaneye girerken ve çıkarken ellerini dezenfekte etme imkanı sağlayın. E-reçete numarası, kimlik numarası kontrolü gibi gerekçelerle hastaların cep telefonlarını elinize almayın. Eczanenin personel bölümü ile hasta bekleme bölümü arasındaki sirkülasyonu en alt seviyede tutun. Personelinizi sağlık durumunu COVID-19 semptomlarına ayrı bir önem vererek yakından takip edin. Maske, kağıt mendil, hastalara ait atık malzemeler vb. materyallerin atık yönetim süreçlerine dikkat edin, personelinizi bu konuda bilgilendirin. Çalışanlarınıza, korunma yöntemlerine ilişkin eğitim verin ve uygulamaları düzenli denetleyin” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *