SEYİT ÖMER YILDIZ
Yaz mevsiminde yetişen ve kuru olarakta tüketilen incirin insan sağlığı açısından birçok faydası bulunuyor.
Perakende sebze meyve hali esnaflarından Hayrettin Bozdağ incirin faydaları hakkında bilgiler vererek şunları söyledi; “ İncir yazın yaş halde yenebildiği gibi her mevsim kuru olarakta yenilebilen bir meyvedir ve insan sağlığı açısından birçok faydası bulunmaktadır. İncir özellikle kabızlık ve sindirim sorunları, tansiyon, diyabet, iskelet sisteminin güçlenmesine, kilo vermede, kalp damar sağlığının korunmasında, yüksek kolesterolün düşürülmesinde, hücrelerin yenilenmesinde, gribal enfeksiyonlar ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde çok büyük etkileri olan bir meyvedir. Sivas’ta da vatandaşlarımız inciri tüketiyorlar sık sık satıyoruz ve ilgiden de menunuz. Çünkü gerçekten sağlık açısından çok önemli bir meyve. İnciri kuru olarak tüketebildiğimiz gibi kompostosuda yapılarak tüketebilmekteyiz”dedi.
Bozdağ; “ incir doğanın mucizesi diyebileceğimiz meyvelerden bir tanesi, çünkü yaz kış ve her yerde bol miktarda bulabilme imkanımız var bu anlamda incir tüketimide çok önemli. Şuan da biz dağ incilerimizin kilosunu 50 TL den ova incilerini de 35 TL den satıyoruz”diyerek sözlerini sonlandırdı.