Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9560 %-0.04
41,1529 %0.13
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK “2, 5 ton atık ilaç imha edildi”

“2, 5 ton atık ilaç imha edildi”

MEHMET TIRPAN

37. Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren, Haziran ayı başı itibari ile normalleşme adımları çerçevesinde gerekli koruyucu tedbirleri alarak ve sosyal mesafeyi koruyarak eczanelerin 08.30-19.00 saatlerinde hizmet vereceğini söyledi.

Halk sağlığı adına kesintisiz ilaç hizmeti sunmaya devam ettiklerini aktaran Başkan Eren, ilaç hizmetinin yanında doğa ve çevre sağlığına ilişkin evsel atıkların imhası projesininde yürütülmeye devam ettiğini aktardı.

Eczacılar odası öncülüğünde Sivas Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığı ile projeyi yürüttüklerini aktaran Başkan Eren, “26 Eczanede ve 26 Aile Sağlığı Merkezlerindeki atık ilaç kutularından toplanan 2.5 ton ilaç imha edilmek üzere Ankara’ya gönderildi. Lisanslı firmalar tarafından ilaçların imhaları usulüne göre gerçekleştirildi” dedi.

Atık İlaçların toplanması ve bertaraf edilmesi noktasında 2019 yılının 11. ayında Belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol yaptıklarını hatırlatan Başkan Eren, “Projemiz Türkiye’de örnek oldu. Projeyi hayata geçirdikten sonra farklı illerdeki Eczacı Odaları bizlerden yapılan protokolün örneğini istedi. İlimizde hayata geçirdiğimiz proje kapsamında son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar 52 noktamızda toplandı. İlaç atıkları belli tonajlara geldiği zaman eczanelerimizden ve sağlık ocaklarından Belediye alıyor. İmha edilecek kadar ilaç elde edildiğinde Ankara’ya imha birimine gönderiliyor. Yaklaşık 2 ay içerisinde 2, 5 ton ilacımız imhaya Ankara’ya gitti. 5 aylık süreçte 2, 5 ton atık ilaç çevreye atılmamış oldu. Proje 1 yıllık bir proje. Bu süre zarfında 7-8 ton ilacın doğaya ve çevreye atılımını önleyeceğiz. Atık ilaçların uygun bir şekilde imhasını sağlayacağız. Çevre ve Doğa toplum sağlığı adına geleceğimiz için oldukça önemli. Son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar genelde ya kanalizasyona atılıyordu yada çevreye atılıyordu. Kanalİzasyona ve çevreye atılan ilaçlar kimyasal bir ürün olduğu için bir süre sonra ileriki dönemlerde bize zehir olarak geri dönecek. Bir nebzede olsa çevre ve doğa sağlığı adına olumsuz geri dönüşümü önlemek adına hayata geçirmiş olduğumuz projeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu konu hakkında güzel dönüşler aldık. Amaçladığımız hedeflerimize ulaşmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *