Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0037 %0.02
41,1101 %-0.12
Ara
Sivas Memleket Rize Rize’de Balıkla Yapılan Çökertme Kebabı, Yeni Bir Lezzet Patlaması Yarattı!

Rize’de Balıkla Yapılan Çökertme Kebabı, Yeni Bir Lezzet Patlaması Yarattı!

Rize’de balıkçı esnafı, geleneksel çökertme kebabını bir adım daha ileri taşıyarak, et ve tavukla yapılan bu lezzeti levrek balığıyla hazırlamaya başladı.

Rize’de balıkçı esnafı, geleneksel çökertme kebabını bir adım daha ileri taşıyarak, et ve tavukla yapılan bu lezzeti levrek balığıyla hazırlamaya başladı. Muğla yöresine ait olan çökertme kebabının, yıllar içinde tavukla da yapılmaya başlanmıştı, ancak Rize’nin sahil kentinde balıkla yapılan versiyonu dikkatleri üzerine çekti.

Balık ve süt ürünlerinin birlikte tüketilmesi gerektiğine dair yaygın algıları yıkan Rizeli esnaf, levrek balığıyla hazırladığı çökertme kebabıyla, farklı bir mutfak deneyimi sundu. Rize’nin ünlü balıkçılarından Lokman Armağan, "Balık bizim işimiz. Levrekle yapılan çökertme, fevkalade bir lezzet ortaya çıkardı. Bu, sadece Rizelilerin değil, gelenlerin de beğenisini kazandı" dedi. Armağan, aynı zamanda deniz ürünleriyle süt ürünlerinin uyumsuz olduğu yönündeki eski düşünceleri de yerle bir ettiklerini belirtti.

Levrek Çökertme, Kılçıksız ve Pratik Bir Lezzet

Vatandaşların kılçıklı balıklardan kaçınarak daha pratik ve lezzetli seçenekler aradığına dikkat çeken Armağan, levreğin kılçıksız yapısıyla en ideal seçim olduğunu vurguladı. "Levrek, şu anda fileto olarak çıkarıldığında kılçık sorunu olmadan, balıkseverlerin beğenisini kazanıyor. Eskisi gibi kılçıkla uğraşmak istemeyenler için en uygun balık" dedi.

Yemekle ilgili gösterilen ilgiden oldukça memnun olan Armağan, "Bunu sadece bir moda olarak görmüyoruz. Levrek çökertme ciddi anlamda bir müdavim kitlesi oluşturdu" şeklinde konuştu.

Çökertme Kebap, Hem Geleneksel Hem Yenilikçi

Yüzyıllardır Türk mutfağında sevilen çökertme kebabının bu farklı versiyonu, hem geleneksel lezzetlere sadık kalırken, hem de yenilikçi bir dokunuşla Rize mutfağında kendine sağlam bir yer edindi. Balıkla yapılan çökertme, sadece lezzet değil, aynı zamanda deniz ürünleriyle yapılan yemeklerin sınırlarını zorlayan bir girişim olarak da dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *