Her konuda doğruları bilirsek, önlem almak da o kadar kolaylaşır. Çözüm yolları kendiliğinden ortaya çıkar.
Doğru olanı göremezsek ya da görmezden gelirsek hata yapma oranımız da artar. Yığılan sorunlar daha yüklü sıkıntılara neden olur. Sonradan yapılan dikişler de yama tutmaz.
Ekonomide yaşanan sıkıntıların nedeninin başı olarak kredi daralması gösteriliyor. “Kredi daralması bitmeden de yaşanan sıkıntı ortadan kalkmaz” görüşü ağırlık kazanıyor.
Bir önemli nokta da şu:
Ekonomide inat olmaz. Doğrulardan kaçılmaz
Bunları niye yazma ihtiyacı duyduk ona gelelim:
Ekonomide sıkıntılar yaşanıyor. Alınan önlemler, doğrulardan uzak kaldığı için sıkıntının önüne geçilemiyor. Potansiyelimiz yüksek, bölgede de gücümüz var ama bunları tam olarak değerlendirebiliyor muyuz?
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Ankara’da düzenlenen “TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı”nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin, küresel ölçekte vazgeçilmez bir bölgesel güç olduğunu söyleyerek bu önemli konuyu gündeme taşıdı.

Türkiye’nin, sahip olduğu coğrafi, tarihi ve siyasi güçle, demokratik, insan haklarına saygılı, uzlaşma içinde yaşayan, teknoloji üreten, eğitimli genç nüfusuyla yeni başarı hikâyeleri....