Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Az bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1588 %0.3
43,6101 %1.61
Ara

SAHURDA TÜKETMEMİZ GEREKEN BESİNLER

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Ramazanın gelişi ile oruç tutmaya başladık. Bu nedenle bizi daha tok tutacak besin arayışına da girmiş bulunmaktayız.
İlk olarak yulaftan bahsetmek istiyorum. Yulaf, pek çok derdin devası olan bir tahıl. Düzenli olarak tüketildiğinde vücudu tazeleyip adeta yeniden yapılandırıyor. Kan şekerini düzenleyerek, kilo vermenize yardımcı olur. Aynı zamanda uzun süre tok tutan besinlerin arasındadır. Sahurda yiyeceğiniz, yulaf lapası sizi uzun süre tok tutacaktır.
Diğer yiyecegimiz herkesin de bildiği yumurta. Bol protein kaynağı olan yumurta, A, B5, B12, B2, B6, D, E ve K vitaminleri içeren yumurta, kalsiyum, çinko, fosfor, selenyum ve folat da içerir. Bu kadar faydann yanında uzun süre tok tutması da bilinmekte.
Zeytin de sahur sofralarımızın olmazsa olmazlarıdan, zeytin, kandaki aşırı kolesterolü ortadan kaldırır, kan basıncını kontrol eder, meyve ve sebzelere alternatif olarak bir diyet lifi kaynağıdır. Zeytin, antioksidan görevi görür, hücreleri korur.
Sıradaki yiyeceğimiz hurma, içindeki vitamin ve mineralleriyle tam bir besin deposu olan hurma, sindirimi kolaylaştırıyor, kansızlığa ve sinir sistemine iyi geliyor. Özellikle sahurda birkaç tane yendiğinde hem açlığı hem de tatlı ihtiyacını karşılar
Badem de ramazanda sofralarımızdan ayırmamamız gereken bir diğer besin. Besin değerleri açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda tokluk hissi verir. Aynı zamanda sahurda bolca su tüketimi yapmakta oldukça önemli. Gün boyu vücudumuz susuz kalacağı için daha öncesinde almamız gereken şu miktarını belirleyerek suyumuzu içmeliyiz. 
Sahurda, karbonhidratlı ve yağlı besinlerden de uzak durmalıyız. Sindirim güçlüğüne ve mide sorunlarına yol açabilir. Daha hızlı acıkmanızı sağlar aynı zamanda gece metabolizma yavaşladığı için kilo alımı sağlar. 
Yemeklerde lif oranı yüksek yiyecekler tercih etmeliyiz. Örneğin, kuru baklagiller, kuru fasulye, mercimek, nohut, kepekli tahıllar ve tam buğday ekmeği, sebzeler ve salata. Taze ve kuru meyveler, hoşaf ve kompostolar, hurma, ceviz, badem vb gibi kuru yemişler tüketilmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *