Hükümetin ikinci 100 günlük yol haritasında inşaat sektörüne yönelik yeni düzenlemeler açıklandı. İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda yaklaşık 24 milyar TL’lik 454 eylem hayata geçirilecek. 

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz haftalarda düzenlenen  Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı tanıtım toplantısında hükümetin ikinci 100 günlük yol haritası açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iç ve dış kaynaklı tüm engelleme girişimlerine rağmen hedeflere ulaşma yönünde önemli mesafe kat ettiklerini belirtti ve İlk 100 Günlük icraat Programımda yer alan 400 eylemden 340’ını tamamladıklarını söyledi.

454 projeli 24 milyar TL’lik İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda inşaat sektörünü yakından ilgilendiren bir çok madde bulunuyor. Bu maddeler arasında Konut Piyasası Takip Sistemi'nin kurulacağı belirtildi. 

Konut Piyasası Takip Sistemi'nin kurulması çalışmalarına başlanacak, köy ve mahallelerde sosyal dokuyu geliştirmek üzere konak, kıraathane, kütüphane gibi işlevlere sahip çok amaçlı Millet Konakları'nın yapılması kapsamında uygulama projeleri hazırlanacak ve ihale süreçleri de başlatılacak. 

Belirlenen iller’de yeni sanayi alanları kurulacak. Kanal İstanbul yapım ihale ilanı başta olmak üzere ulaştırmadan enerjiye, savunma sanayinden çevreye birçok alanda dev projeler için ihaleye sunulacak. 

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda dikkat çeken bir diğer açıklama ise  10 bin aileye sosyal konut satışının gerçekleştirileceği oldu. Ayrıca şehit aileleri, harp ve vazife malullerine faizsiz konut kredisi kullandırılacak.