Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1220 %0.17
43,6833 %-0.03
Ara

TADI KAÇTI

Köftenin, lezzeti aynı olsa da yaşanan zamlardan kaynaklı fiyatı aynı kalamadı.

MELTEM DUMAN

Asgari ücretin zamlanmasıyla birlikte fırsat kollayan fırsatçılar, gelen zamları bahane ederek restoran ve et fiyatlarına artış yaparak vatandaşları zor duruma soktu. Bereket ve rahmet ayı olarak bilinen Ramazan ayında 4 kişilik ailenin, sıradan bir lokantada iftar yapması neredeyse hayal oldu. Yaşanan zam yarışı vatandaşların cebindeki parasını eritirken, kafe, restoran gibi yerlere gitmeyi neredeyse imkansızlaştırdı.

‘KENDİN PİŞİR KENDİN YE’

Bir zamanlar 40 TL olarak satılan Sivas köftesi, şimdilerde pakette 250 TL satılır hale geldi. Sıradan bir lokanta da iftar menüsünün içerisinde yer alan köfte ise en düşük 160-110 lira bantlarında porsiyon usulü satılarak vatandaşların önüne gelse de yaşanılan zamlardan kaynaklı vatandaşların bir kısmı eti almayı bırakırken geri kalanları da ‘kendin pişir kendin ye’ mottosuyla satın alarak evlerinde pişiriyor.

Yaşanılan zamlardan şikâyetçi olan vatandaşlar meşhur köfteyi bile yiyemediklerini dile getirerek bu durumun bir an evvel düzelmesini temenni ettiklerini söyledi.

Köfte gurmesi vatandaşlar, ailecek kafe, restoran gibi yerlerde yemek yemenin artık lüks bir aktivite olduğunu söyleyerek ‘lokanta fiyatları mı uygun? Yoksa evde pişirip yapmak mı?’ Sorusunu yanıtladı;9102d5b7-78b8-48ca-bcaa-87adb61804e4

“Lüks veyahut orta halli tüm lokantalarda ciddi bir artış söz konusu. Ne yazık ki dışarıdan yemek yemek lüks hale geldi. Tüketici olarak cidden dışarıdan hiçbir şekilde yemek yemeye ekonomik gücümüz yetişmiyor. Bizde yeni alternatifleri değerlendiriyoruz. Çünkü 4 kişilik bir ailenin bir öğün herhangi bir restoranda en uygun vereceği hesap bin TL’den aşağı olamaz. Belki daha da fazla olur. Bizde mangal kültürümüzde olduğu gibi çözümler bulduk. Kendimiz pişirip yiyoruz. Hem sadece sunum için fahiş fiyatları ödemeye gerek yok. Asgari ücret, yapılan zamlardan eriyor. Bizde kemer sıkmak zorundayız”.DFDFBDB9b75c3b9-6c3e-41e9-b56a-b6feb95513c5

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *