Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Haberleri, Son Dakika Sivas Haberi GÜNDEM Sivas Zara Selimiye Köyü Katliamının 30. Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı

Sivas Zara Selimiye Köyü Katliamının 30. Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci, 11 Eylül 1994 tarihinde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ve 9 vatandaşımızın şehit edilmesine neden olan kanlı saldırının 30. yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci, 11 Eylül 1994 tarihinde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ve 9 vatandaşımızın şehit edilmesine neden olan kanlı saldırının 30. yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Deveci, saldırının, sadece Selimiye köyünün değil, tüm Türkiye'nin yüreğine saplanmış bir hançer olduğunu vurguladı.

Deveci, yaptığı basın açıklamasında, “30 yıl önce Sivas’ın Zara ilçesi Selimiye köyünde PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda hayatını kaybeden 9 vatan evladımızı rahmetle anıyoruz. Bu alçakça saldırı, Türk milletinin yüreğine saplanmış bir hançerdir. Ancak, bu hainlerin bilmesi gereken bir gerçek var: Türk milletinin kanı, böylesi kahpeliklere asla boyun eğmeyecektir!” dedi.

Başkan Deveci, PKK ve benzeri terör örgütlerinin yıllardır ülkemizde fitne ve fesat çıkarmaya çalıştığını ancak milletimizin sarsılmaz iradesi sayesinde her seferinde başarısız olduklarını belirtti. “Bugün ve yarın bu topraklarda hainlerin nefes almasına izin verilmeyecektir. Türk milletini bölmeye ve bu devleti yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir!” ifadelerini kullandı.

Deveci, Türkiye Cumhuriyeti’nin kudretinin, hainlerin kanlı planlarını bozmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Bu vatanın bir çakıl taşına bile göz diken herkes, tarihin çöplüğüne gömülmeye mahkûmdur!” şeklinde konuştu. Şehitlerin kanının yerde kalmayacağını ve bu topraklar üzerindeki hain emellere karşı gereken dersi vereceklerini belirtti.

Son olarak, Deveci, 11 Eylül 1994’te PKK’nın düzenlediği kahpe saldırıda şehit edilen vatandaşlarımızı ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını, PKK ve destekçilerini lanetlediklerini belirtti. Ayrıca, vatan hainlerine karşı idam cezasının getirilmesi çağrısında bulundu ve mücadelelerinin son nefeslerine kadar süreceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *