Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6671 %0.15
39,9389 %0.26
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Sivas, Türkiye’nin En Zengin 33. İli Olarak Kaydedildi

Sivas, Türkiye’nin En Zengin 33. İli Olarak Kaydedildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye’nin en zengin illerini açıkladı. İstanbul, 7, 30 trilyon TL’lik mevduatı ile yine ilk sırada yer alırken, Ankara ve İzmir sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye’nin en zengin illerini açıkladı. İstanbul, 7, 30 trilyon TL’lik mevduatı ile yine ilk sırada yer alırken, Ankara ve İzmir sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Sivas ise 33. sırada yer alarak Türkiye genelindeki 81 ilden birisi olarak listenin ortalarında bulundu.

BDDK’nın verilerine göre, İstanbul'un zirvede olması şaşırtıcı değil. İstanbul, yıllardır Türkiye’nin en büyük ekonomik ve finansal merkezi olma özelliğini koruyor. İstanbul’u sırasıyla Ankara (2, 33 trilyon TL) ve İzmir (930 milyar TL) takip ediyor. Antalya, Bursa, Kocaeli ve Adana da listenin üst sıralarına yerleşen iller arasında bulunuyor.

Sivas'ta Mevduat Artışı Devam Ediyor

Sivas, 33. sırada yer alırken, 54 milyar TL’lik mevduat ile listedeki yerini korudu. Ancak, son dönemde Sivas’ta gözlemlenen mevduat artışı, yerel ekonominin hızla gelişmeye başladığının göstergesi olarak dikkat çekiyor. Son yıllarda bankacılık sektörü ve yerel ekonomi açısından önemli bir atılım gösteren Sivas, birçok ilin aksine istikrarlı bir büyüme kaydetti.

Türkiye'nin En Zengin 10 İli:
İstanbul – 7, 30 Trilyon TL
Ankara – 2, 33 Trilyon TL 
İzmir – 930 Milyar TL
Antalya – 561 Milyar TL
Bursa – 444 Milyar TL
Kocaeli – 342 Milyar TL
Adana – 258 Milyar TL
Muğla – 241 Milyar TL
Konya – 229 Milyar TL
Mersin – 226 Milyar TL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *