Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Geldi; “Basınımızın En Temel Sorunu Haber Yapma Özgürlüğünün Kısıtlanmasıdır"

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Geldi; “Basınımızın En Temel Sorunu Haber Yapma Özgürlüğünün Kısıtlanmasıdır"

Saadet Partisi Sivas Kadın Kolları Başkanı Mihriban Geldi, Milli Gazete’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında basın mensuplarının sorunlarına değindi.

İnsan, çevresinde olup bitenleri öğrenmek, öğrendiklerini başkalarına duyurmak ister diyerek sözlerine başlayan Başkan Mihriban Geldi; “Bu ihtiyaç az veya çok her insanın doğasında vardır. Bu ihtiyacın giderilmesi için girişilen çeşitli teşebbüsler sonunda bugün basın-yayın dediğimiz ve medeni toplumun dördüncü kuvveti saydığımız ‘basın müessesesi’ doğmuştur. Tarihten gelen süreç içerisinde toplumların aydınlanmasında ve reaksiyon göstermesinde basının önemli bir rolü vardır. Bu reaksiyon gerek iktidara, gerekse muhalif olanlara yönelebilir. Ancak burada önemli olan basının büyük kitleler üzerindeki etkisidir.” dedi.

Basın mensuplarının en temel sorununun haber yapma özgürlüğünün kısıtlanmasıdır diyen Başkan Geldi; “Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nin 2022 yılı sonuçlarına göre Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 149. Sıradadır. Bu ülkelerin 8’inde özgürlük durumu iyi, 40’ında tatmin edici, 62’sinde sorunlu Türkiye’nin de aralarında olduğu 42 ülkede kötü, 28 ülkede ise çok kötü kategorisinde bulunuyor. Medyamız politik baskılarla, medya çalışanlarımızsa olumsuz çalışma koşullarıyla mücadele ederken, kar amaçlı medya içerikleri toplumumuzun ahlaki yapısına dinamit koymaktadır. Medya üzerinden yürütülen küresel algı eğilimleri kapitalist bir mentalite ile işletildiği için insanları tüketime odaklamaktadır. İkincisi, ahlak dışı unsurları sürekli gündem yaparak doğallaşmasını sağlamakta ve kültürel kodları ortadan kaldırmaktadır. Üçüncüsü, psikolojik argümanlarla insanların özgür iradelerini ipotek altına alarak siyasi ve ideolojik eğilimlerine bilinçli olarak müdahale etmektedir.” açıklamasını yaptı.

Basının Vatandaşlarımıza Temiz İçerikler Sunmasını Garanti Altına Almayı Hedefliyoruz

Saadet Partisi olarak halkın tarafsız, özgür ve doğru bilgiye ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Mihriban Geldi; “İletişim hakkını özgürce istediği şekilde kullanabilmesi için basın-medya sektörünü hakimiyeti altına alan baskı mekanizmalarından arındırmayı, Türk medyasının her kesiminden vatandaşlarımıza temiz içeriler sunmasını garanti altına almayı hedefliyoruz. Bizler Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, basın özgürlüğünü güvence altına alacak, basının özgür bir şekilde görev yapacağı güvenli ve elverişli ortam, Cumhurbaşkanı ya da bakanların uçaklarının sadece bir kaç imtiyazlı gazeteciye değil, tüm gazetecilere açık hale geldiği, medyanın tüketim ve kar odaklı bir şekilde ahlaki yozlaşmayı arttırmasına izin verilmediği, medyanın reyting uğruna kamu yararını hiçe sayan yayınlar yapmasının önüne geçerek reytinglerini toplumun yararının önüne koyan bütün yayın kuruluşlarının dikkatle denetlendiği, özellikle dizilerin, gündüz kuşağı programlarının ve yarışma içeriklerinin RTÜK aracılığıyla denetlenmesinin arttırılarak, toplumsal yozlaşmaya sebebiyet veren yayınlara son verdiği bir düzen için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *