Yarın idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesinde Sivas’ın kalabalığı dikkat çekerken Sivas’taki bazı büyüklerin boynu bükük kaldı. 9 günlük bayram tatilini fırsata çeviren bazı vatandaşlar ailelerini görmek için Sivas’a gelmedi.
Türkiye’de bayram gelenek ve göreneklerini eskisi gibi yaşatmaya çalışan sayılı illerde biri olan Sivas’ta bayram heyecanı devam ederken bazı anne-babaların gözü yaşlı kaldı. Bütün bir sene boyunca çocuklarının özlemini yaşayan anne-babalar bu bayramda da çocuklarına hasret kaldı.
Artan bilet fiyatlarından, otoyollaradaki kalabalıktan ve tatili başka yerde geçirmek istediği için memleketi Sivas’a gelemeyen vatandaşlar anne-babalarını üzdü. Şimdiki gençlerin telefon ile bayramlaştığını söyleyen anne-babalar; “Gençler şimdi Sivas’tan bir çıkıyorlar bir daha geri döndürebilecene aşk olsun. Bayramda bile gelmiyorlar, görüntülü arayıp bayram kutluyorlar. Eskiden böyle değildi, anne-babaların eli öpülürdü. Kalmadı eski bayramlar.” dedi.\BEYZANUR ÖZDAL

Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *