Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Altınları Teslim Eden Genç, Yeni Bir Hayata Adım Attı

Altınları Teslim Eden Genç, Yeni Bir Hayata Adım Attı

Bodrum’da çöp toplayarak yaşamını sürdüren Aslan Kalkay, bir konteynerde bulduğu altınları karakola teslim etti.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, çöplerden kağıt ve hurda toplayarak geçimini sağlayan 22 yaşındaki Aslan Kalkay, bulduğu altınları tereddütsüz bir şekilde karakola teslim ederek hayatını değiştirdi. "Haram lokma boğazımdan geçmez" diyerek bu davranışını açıklayan Kalkay, şimdi yeni bir hayata başlamak üzere.

Mardin’den 8 yıl önce çalışmak amacıyla Marmaris ve ardından Bodrum’a gelen Aslan Kalkay, geceleri sahillerde uyuyarak ve gündüzleri çöp toplayarak hayatını idame ettiriyordu. Bir sabah, Paşatarlası sahilinde bir konteynerde siyah bir poşet bulan Kalkay, içinden 6 çeyrek altın, 1 yarım altın, 2 altın zincir ve bir Osmanlı tuğralı madalyon çıktı. Altınları kuyumcaya götürdü ve gerçek olduklarını öğrendikten sonra Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim etti.

Kalkay’ın dürüstlüğü, polis teşkilatının ilgisini çekti. Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, Kalkay’a yardım eli uzattı ve polis memurları kendi aralarında topladıkları parayla ona bir cep telefonu alarak temel ihtiyaçlarını karşıladı. Ayrıca, Murat Fatih Yıldız isimli bir restoran sahibi Kalkay’a iş imkanı sundu ve garsonluk eğitimi vermeye başladı. Yeni bir hayat kurmaya karar veren Kalkay, "8 yıllık sokak hayatım sona erdi, artık düzenli bir hayatım var. Polis arkadaşlar ve Murat Bey sayesinde çalışıyor ve barınıyorum" dedi. Kalkay, "Haram lokma yemedim, helalden şaşmadım. Bu herkesin yapması gereken bir şeydi. Şimdi kalacak yerim, işim ve telefonum var" diye ekledi.

Restoran sahibi Murat Fatih Yıldız ise, "Aslan’ın dürüstlüğü beni çok etkiledi. Ona lojman, iş ve sosyal destek sağlıyoruz. Bodrum İlçe Emniyet Müdürü’ne de teşekkür ediyorum" dedi. Yıldız, Kalkay ile uzun vadeli bir işbirliği yapacaklarını ve her türlü desteği sunacaklarını söyledi. Aslan Kalkay, bulduğu altınları teslim ettikten sonra hayatının değişeceğini hiç düşünmediğini belirtti ve "Altınları teslim eder giderim demiştim, hayatım değişti" dedi. 

sokakta-yasiyordu-copte-buldugu-altinlarla-hayati-degisti

sokakta-yasiyordu-copte-buldugu-altinlarla-hayati-degisti

sokakta-yasiyordu-copte-buldugu-altinlarla-hayati-degisti

sokakta-yasiyordu-copte-buldugu-altinlarla-hayati-degisti

sokakta-yasiyordu-copte-buldugu-altinlarla-hayati-degisti

sokakta-yasiyordu-copte-buldugu-altinlarla-hayati-degisti

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *