Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6742 %0.16
39,9880 %0.32
Ara
Sivas Memleket Genel Sivaslı Hanımlara Özel Ramazan İftar Menüsü

Sivaslı Hanımlara Özel Ramazan İftar Menüsü

Ramazan Ayı'na özel, Sivaslı hanımlar için pratik ve lezzetli tariflerden oluşan iftar menüsü! Ezogelin Çorbası'ndan Tavuklu Hünkar Beğendi'ye, şakşukadan güllaça kadar birçok lezzetli seçenekle sofralarınız şenlensin.

Ramazan ayı, sofraların daha özenle hazırlandığı, aileyle ve sevdiklerle değerli anların paylaşıldığı bir zaman dilimi olarak öne çıkıyor. Bu özel zaman diliminde sofralarınızı şenlendirecek, pratik ve lezzetli tariflerden oluşan bir menü hazırlandı. Sivaslı hanımlar için, Ramazan Ayı'nın 5. günü için önerilen iftar menüsünde hem geleneksel hem de modern dokunuşlarla hazırlanan tarifler yer alıyor.

İşte, sofralarınıza lezzet katacak o harika tarifler:

İftar Menüsü

Hurma ve Su (Oruç Açmak İçin)

Ezogelin Çorbası

Şakşuka (Meze)Tavuklu Hünkar Beğendi (Ana Yemek)

Mevsim Salatası

Güllaç (Tatlı)
Iha-3

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı bulgur

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

6 su bardağı su veya tavuk suyu

Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayıp tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra blenderdan geçirin. Baharatları ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin.

Şakşuka Tarifi

Malzemeler:

2 adet patlıcan

1 adet kabak

1 adet patates

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet domates

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Yapılışı: Sebzeleri küp küp doğrayıp kızartın. Ayrı bir tavada rendelenmiş domates ve sarımsağı soteleyin. Baharatları ekleyip sosu hazırlayın. Kızartılan sebzeleri sosla karıştırın. Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler:

500 gr tavuk göğsü (küçük doğranmış)

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Beğendi İçin:

2 adet patlıcan

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Tavukları soğan ve sarımsak ile kavurun. Salçayı ve baharatları ekleyip pişirin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Tereyağı ve unu kavurup süt ekleyin. Patlıcanları ezerek ekleyin. Kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Servis tabağına beğendiyi koyup üzerine tavukları ekleyin.

Mevsim Salatası Tarifi

Malzemeler:

1 adet marul

1 adet havuç (rendelenmiş)

1 adet domates

1 adet salatalık

Yarım limon suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Tüm malzemeleri doğrayıp karıştırın. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyerek servis edin.

Güllaç Tarifi

Malzemeler:

10 yaprak güllaç

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz veya fındık

1 çay kaşığı vanilin

1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı: Sütü ılıtıp şekeri eritin. Vanilin ve gül suyunu ekleyin. Güllaç yapraklarını tepsiye koyup sütle ıslatın. Her katın arasına ceviz serpin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *