Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1220 %0.17
43,6833 %-0.03
Ara
Sivas Memleket Genel Kayseri Gastronomi Günleri'nde Rekor Kırıldı: 1 Ton Sucuk Döner Dağıtıldı!

Kayseri Gastronomi Günleri'nde Rekor Kırıldı: 1 Ton Sucuk Döner Dağıtıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, 10 Ekim Perşembe gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, 10 Ekim Perşembe gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Etkinlikte, vatandaşlara toplamda 1 ton sucuk döner dağıtıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleşen organizasyona, 57 yerel işletme, 9 ilçe belediyesi ve çeşitli odalar ile büyükşehir belediyesi birimlerinden oluşan toplam 100 çadır katıldı. Katılımın yoğun olduğu etkinliğin ikinci gününde, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da usta önlüğünü giyerek döner kesti.

“Kayseri Daha Fazlasını Hak Ediyor”

Açılışta konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin potansiyeline dikkat çekerek, “İnşallah bu anlayış içerisinde birliği, beraberliği ve dayanışmayı sağlayarak, Kayseri Gastronomi Günleri’ni daha da ileriye taşıyacağız” dedi. Kayseri’nin yeme-içme kültürünün zenginliğine vurgu yapan Büyükkılıç, “Kayseri denince akla sucuk gelir, pastırma gelir, mantı gelir ama bir numara sucuktur” ifadesini kullandı.

Büyükkılıç, etkinliklerin şehrin tanıtımına katkı sağladığını belirterek, “Kayseri altın çağını yaşıyor. Hep beraber bu önemli dönemi idrak ediyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, şehrin dışarıdan gelen şeflerine ve etkinlikte katkı sağlayan lokanta ve pastacı odası başkanına teşekkür etti.

Yoğun Katılım ve Lezzetli İkramlar

Kayseri Gastronomi Günleri, geçen yıl tek kazanda pişirilen bir ton mantının ardından bu yıl 1 ton sucuk döner ile katılımcılara lezzetli ikramlar sunuyor. Başkan Büyükkılıç, etkinlik alanının oldukça canlı olduğunu belirterek, “Bu yıl beklentimizin çok üzerinde bir katılım var. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *