Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket EKONOMİ IRF 2024'te Türkiye'de düzenlenecek

IRF 2024'te Türkiye'de düzenlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 yılda bir yapılan ve 2024 yılında Türkiye'de düzenlenecek olan Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi öncesi Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Başkanı Anouar Benazzouz ile biraraya geldi.ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK)’nin de üyesi olduğu Cenevre Merkezli Uluslararası Yol Federasyonu (IRF), Dünya Kongresi’nin 15-17 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olması nedeniyle (IRF) Başkanı Anouar Benazzouz ile biraraya geldi.

Türkiye’'de daha önce büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, Türkiye’de daha önce büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Karayolu sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek IRF 2024 kongresini de inşallah başarıyla düzenleyeceğiz. Bugün düzenlenen ASECAP Days 2023’te kongre öncesi esasında bu anlamda bir fikir verecektir. Önümüzde 1 yıla yakın bir süre var. En iyi şekilde hazırlanarak güzel bir kongre süreci yaşayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki sene Bakanlığımızın ev sahipliğinde 15-17 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan 2024 IRF Dünya Kongresi’ne herkesi davet ediyorum” diye konuştu.
 
IRF Başkanı Anouar Benazzouz ise, Türkiye ile ortak çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “2024 kongremizin de başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Bizim güvenimiz tam. İstanbul deklarasyonuyla güçlü bir ses elde ettikten sonra COP 27- 28 ve 29’da da sesimiz ve mesajımız bir olacak. Özellikle altyapı ve ulaşım konularında çok güçlü mesajlar vereceğimize inanıyorum” dedi.

Görüşmede ayrıca Fas’ta meydana gelen depremin ulaşım hatlarına verdiği zararlar ele alındı. Bakan Uraloğlu, görüşmenin ardından IRF Başkanı Benazzouz’a plaket takdim etti.
 
Beş kıtadaki mevcudiyeti ile sürdürülebilir hareketlilik sağlayan yolların ve yol ağlarının geliştirilmesini, daha güvenli daha çevreci daha sürdürülebilir karayolu taşımacılığı ve mobiliteyi teşvik etmeyi amaçlayan IRF’nin 4 yılda bir düzenlenen Dünya Kongresi, yaklaşık yetmiş yıldır, büyüme ve gelişmeyi sağlayan unsurlar olarak karayollarını ve mobilite sektörlerinin önde gelen temsilcilerini bir araya getirmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *