Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Memleket EĞİTİM Sivas’ta Selçuk Anadolu Lisesi, Öğrencilere Ev Ortamı Sağlayarak YKS’ye Hazırlanıyor

Sivas’ta Selçuk Anadolu Lisesi, Öğrencilere Ev Ortamı Sağlayarak YKS’ye Hazırlanıyor

Sivas’ta 108 yıl önce eğitim ve öğretime başlayan Selçuk Anadolu Lisesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere sunduğu imkânlarla Türkiye’ye örnek oluyor.

Sivas’ta 108 yıl önce eğitim ve öğretime başlayan Selçuk Anadolu Lisesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere sunduğu imkânlarla Türkiye’ye örnek oluyor. Tarihi okul, akşam saatlerine kadar öğrencilere kapılarını açarak, ev ortamı sunuyor ve ücretsiz ikramlarla destek veriyor.

1916 yılında Sivas Öğretmen Okulu adıyla hizmet vermeye başlayan Selçuk Anadolu Lisesi, günümüzde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlığı yapan öğrencilere önemli bir destek sağlıyor. Okul, sabah 08.00 ile 15.30 arasında düzenlenen eğitimlerin ardından, ders bitiminden itibaren öğrencileri ağırlayarak onların ders çalışma ihtiyacını karşılıyor. Uygulama, evde uygun çalışma ortamı bulamayan öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor.

Selçuk Anadolu Lisesi Müdürü Davut Ataman, bu projenin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uyumlu olduğunu belirterek, “Eğitimi sadece dört duvarla veya belirli saatlerle sınırlamak yanlış. Amacımız, düşünen, okuyan ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmektir” dedi. Ataman, öğrencilerin ihtiyaçlarını gözlemleyerek bu projeyi hayata geçirdiklerini ve velilerden büyük destek aldıklarını ifade etti.

Öğrencilerden Ali Eren Çakır, “Burada yemek, çay, kahve ve kek gibi imkânlardan yararlanarak geç saatlere kadar ders çalışabiliyoruz. Bu imkân bizim için çok yararlı oldu” derken, Eslem Berra Karasubaşı da “Bu projenin çok nitelikli olduğunu düşünüyorum. Ders çalışma verimimiz gerçekten artıyor, çünkü öğretmenlerimizle birlikte burada ders çalışmak çok faydalı” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *